34. kolo
27.05.2023 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Arouca má poháry, výhru nad Portimonense zařídili Antony a Ji-Soo Park

Na páté místo tabulky nakonec poskočila FC Arouca. A to znamená, že bude hrát v příští sezoně evropské poháry v ještě lepším předkole. Hosté využili porážky Vítórie od Porta a díky nynějším třem bodům jsou zkrátka oni těmi lepšími. Zápas rozhodli na začátku druhého poločasu Antony a Ji-Soo Park.

Pro Aroucu je to samozřejmě historický úspěch. Zatímco Portimonense už nemělo o co hrát, pro Aroucu se tu rýsovala příležitost.

Nebyl to první poločas podle diváckého gusta a moc šancí nebylo. O první rozruch se postarali hráči Portimonense dalekonosnou střelou nad. Vzápětí na druhé straně přišel štiplavější pokus, který musel brankář Nakamura vyrazit. Podobná akce se ze strany Aroucy opakovala ještě jednou a Nakamura měl další úspěšný zákrok.

Rozhodující chvíle přišly na řadu až krátce po změně stran. Nejprve využil nádherné přihrávky do volného prostoru Alves Santos a chladnokrevnou koncovkou poslal hosty do vedení. Sotva se domácí stačili vzpamatovat, došlo na druhý zásah hostů. Po zemi zahraný rohový kop proskákal až na kopačku Alana Ruize, a balón i s přispěním teče nakonec skončil v síti. Arouca už vedení neztratila, a může se tedy naplno těšit na pohárovou Evropu.

Autor: Ondřej Linhart / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele