6. kolo
02.11.2020 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga těsně přehrála Famalicão a je třetí

Braga se před dalším důležitým čtvrtečním zápasem Evropské ligy celkem trápila s podceňovaným Famalicãem a o svém tříbodovém úspěchu rozhodla až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, hosté navíc dohrávali pondělní duel téměř půlhodiny v oslabení. Favorit zvítězil na ligové scéně počtvrté za sebou a v tabulce se nachází na třetím místě s dvanácti body, za vedoucím Sportingem momentálně zaostává o čtyři body.

Famalicão naopak prohrálo poprvé po čtyřech duelech a kleslo na čtrnáctou pozici s šesti body. První větší možnost se urodila přesně po odehrané čtvrthodině, kdy geniální přihrávku za obranu protivníka převzal Iuri Medeiros, jenže z mírného úhlu nevyzrál na brankáře Vanáu, který mu brilantně zmenšil střelecký úhel. Poté ve 25. minutě napřáhl z dvanácti metrů kapitán Ricardo Esgaio a dobře mířil k přední tyči, ovšem Vaná famózním zákrokem odvrátil balón na roh.

Hostující strážce branky si vzápětí poradil i se skákavým projektilem Brazilce Galena z pětadvaceti metrů, po následném rohovém kopu vytěsnil jedovatou dělovku Castra z více než třiceti metrů jednoruč do zámezí. Hosté z ničeho nic zahrozili asi deset minut před přestávkou, nicméně kroucený pokus Argentince Pereyry výtečně zneškodnil pozorný gólman Matheus Magalhães. Ihned na to se Famalicãu dokonce podařilo rozvlnit síť přesnou hlavičkou.

Jenomže vstřelený gól neplatil, neboť si v předchozím souboji počínal nedovoleně Patrick William. Hosté si výrazně zkomplikovali situaci krátce po odehrané hodině. Riccieli totiž sáhl rukou po unikajícím Paulinhovi a rozhodčí Rui Costa mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti.

Následný přímý volný kop Medeirose vyrazil před sebe připravený Vaná a závěrečná dorážka byla zablokována obětavou hostující defenzivou. Braga rozhodla o svém úspěchu v 74. minutě. Ránu Tormeny posunul hostující gólman ke zcela volnému Brunovi Vianovi, jenž s dorážkou do odkrytého prostoru tří tyčí neměl žádné potíže. Rui Costa nejprve branku neuznal vinou ofsajdu, ale po zásahu VAR svůj původní verdikt změnil a pak se již nic nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / vsports,pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele