33. kolo
21.07.2020 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting hrál se Setúbalem bez branek

Sporting nevyužil ztráty Bragy a nezajistil si před posledním kolem třetí místo znamenající automatický postup do skupinové fáze Evropské ligy. Na Bragu má nyní náskok tří bodů a svou pozici tak bude muset uhájit v posledním kole v derby s Benficou.

První šanci si přitom Sporting vypracoval už po půlminutě. Acuňa našel přesný dlouhým pasem za obranu nabíhajícího Tiaga Tomase, ale lob mladého debutanta v základní sestavě prvního týmu letěl vysoko nad bránu.

To byla na dlouhých čtyřicet minut jediná šance, která alespoň částečně potěšila oko fotbalového fanouška. Sestupem ohrožený Setúbal bránil zodpovědně v kompaktním defenzivním bloku a nezkušená sestava domácích si s ním nebyla schopná poradit. Až v samotném závěru prvního poločasu poslal Plata centr na zadní tyč, kde nabíhal z druhé vlny Mendes, ale jeho střelu z voleje obětavým pádem zablokoval Jorge.

V druhé půli se sice změnily strany, ale obraz hry nikoliv. Míč byl takřka neustále na kopačkách domácích fotbalistů, ale ti s ním nedokázali vymyslet nic kloudného. V 65. minutě sklepl sedmnáctiletý Joelson Fernandes míč pro Vietta, ale navrátilec po zranění svou střelou brankáře Makaridzeho nezaskočil.

Hned o minutu později zafungovala ve středu hřiště poněkud kostrbatá argentinská spolupráce mezi Viettem a Acuňou, přičemž druhý jmenovaný pořádně vyprášil Makaridzeho rukavice. Za odraženým míčem ještě spěchal Vietto, ale gruzínský brankář před ním ještě dokázal míč odrazit.

Domácím hráčům se rozhodně nedala upřít ofenzivní snaha, ale k výraznější šanci se až do konce zápasu nepropracovali. Naopak mohli ještě v nastaveném čase inkasovat. Acuňa přihrál do nelehké pozice brankáři Maximianovi, který pod tlakem ještě zvládl bez větších obtíží přihrát Wendelovi, ale brazilský středopolař se nerozhlédl a ve vlastním pokutovém území namazal napadajícímu Zequinhovi. Ten však nepovedeným zakončením přímo do rukou brankáře podtrhl zaslouženou bezbrankovou remízu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele