24. kolo
09.03.2015 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Sporting CP - FC Penafiel 3:2

Hodně těžké to měl Sporting v domácím zápase s posledním Penafielem - Lvi se sice velmi rychle dostali do vedení 2:0 a vše pro ně vypadalo ideálně, hosté ale dokázali ještě do poločasu srovnat, a nakonec tak musel po změně stran rozhodovat Nani. Oba týmy přišly o vyloučené hráče, Penafiel dokonce dohrával v devíti..

Sporting šel do utkání s vědomím, že případná výhra mu na třetí příčce zajistí pohodlný čtyřbodový náskok před dotírající Bragou, forma ale nebyla zrovna na jeho straně - předchozí tři zápasy totiž nezvítězil, a namále měl i dnes, i když hrdina Nani nakonec blamáž odmítl. Hrálo se hodně ostře a sudí rozdali hned jedenáct (!) karet, z toho osm pro hostující borce.

Svěřenci Marka Silvy se rozhodli dát hned od začátku najevo, že hodlají čekání na výhru ukončit, a už ve třetí minutě se musel gólman Coelho vytáhnout proti Slimanimu. O dvě minuty později se však ve vápně dostal ke střele William Carvalho a jeho dělovku zastavila až síť, načež v osmé minutě napravil Slimani své předchozí zaváhání, když hlavou poslal za Coelhova záda přesný Jeffersonův centr.

Domácí tedy rychle vedli už o dvě branky, ale hektický úvod zápasu ještě nekončil - v 11. minutě fauloval Tobiás Figueiredo u vlastního vápna, dostal červenou kartu a poroučel se ze hřiště. Penafiel ucítil šanci, nicméně ani jeho fanoušci snad nečekali, že odveta bude tak rychlá - k nařízenému přímému kopu se postavil Braga a parádní ránou umlčel davy na Alvalade.

Po divoké úvodní čtvrthodině se věci trochu uklidnily; Sporting kontroloval hru a po půlhodině mohl navýšit vedení, Adrien Silva však netrefil - a tak Penafiel zničehonic udeřil podruhé, klasickým 'gólem do šatny'. Od Oliveiry se míč šťastně odrazil do cesty Vítoru Brunovi, který s klidem zamířil a přesnou střelou vyrovnal na 2:2.

Marco Silva do druhé půle poslal čerstvého Ewertona, jemuž uvolnil místo Adrien Silva, Sporting se ale dlouho ne a ne dostat do šance na opětovné vedení - až dvacet minut před koncem vysvobodil trápícího se favorita Nani, který dobře odhadl Carrillův centr a hlavou propálil Coelha potřetí.

Hostující gólman ještě sedm minut před koncem vychytal Jeffersona a dal tak svým spoluhráčům šanci na závěrečný zvrat, Lvi však už zápas nepustili - a naopak Penafiel závěr hrubě nezvládl. Stihl totiž ještě přijít o dva hráče, když byli po druhých žlutých kartách vykázáni postupně Dani Coelho (za faul na Jeffersona) a Pedro Ribeiro (za sražení Carrilla).

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

3:0 stačí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele