9. kolo
01.11.2014 21:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - CD Nacional 2:0

Díky brzké brance Danila prožili fotbalisté Porta pohodový zápas; proti Nacionalu byli velkým favoritem a to se také na hřišti potvrdilo. Svěřenci Julena Lopeteguie zápas jasně ovládli, a když skóre ještě ve druhé půli po krásné akci pojistil Yacine Brahimi, zvítězili 2:0.

Podle očekávání šlo o jeden z těch duelů, kde je skutečnou otázkou pouze výška skóre; Porto jej mohlo otevřít už po sedmi minutách, kdy Jacksonovi nabil Brahimi, na poslední chvíli však zasáhl bránící Marcal. O pár desítek vteřin později však už tribuny na Dragau mohly slavit - Jackson si naběhl na centr z hloubi pole a na hranici ofsajdu hlavičkoval na gólmana Ruie. Ten sice jeho pokus vyrazil do strany, tam však už číhal volný Danilo, který z velmi ostrého úhlu uklidil míč do brány.

O pět minut později promeškal solidní šanci na vyrovnání Júnior, poté však už převzalo otěže znovu Porto - Quintero trefil boční síť, Quaresma zase málem donutil Rodriguese k vlastnímu gólu. Někdejší supertalent portugalského fotbalu na sebe upozornil i krásnou nahrávkou na Jacksona, kterého vychytal Rui, a narážečkou s Brahimim, po níž pálil mimo branku.

Také ve druhé půli se hrálo prakticky na jednu klec - prosadit se mohl například sváteční střelec Martins Indi, jehož hlavička po rohovém kopu mířila těsně mimo. Aktivní Quaresma zase pálil po výměně míče s Oliverem Torresem, hostující obrana si však s jeho střelou poradila. A pak už přišel druhý, uklidňující gól - po nádherné týmové akci se k míči dostal Brahimi, obehrál hned tři obránce a parádní ránou k tyči propálil bezmocného Ruie. 74. minuta, 2:0.

Pojistit náskok ještě mohl střídající Tello, míč si však příliš předkopnul a brankář situaci vyřešil včasným zásahem; na druhé straně se alespoň o snížení snažil Gomaa, jeho povedená rána však mířila mimo tyče Fabianovy brány. Porto tak porazilo Nacional po jednoznačném průběhu 2:0 a potvrdilo své postavení v boji o čelo tabulky.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele