7. kolo
04.10.2014 21:15 CET
0 : 4
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

FC Penafiel - Sporting CP 0:4

Když už nic jiného, alespoň na hřištích výrazně slabších soupeřů by to evidentně Sportingu mohlo svědčit. Po drtivé výhře 4:0 na půdě aktuálně posledního Gil Vicente přichází totožný výsledek ze stadionu předposledního Penafielu. Jakkoliv to tedy tentokrát nebylo takhle snadné od začátku do konce...

Lvi včera ve skutečnosti poprvé skórovali zrovna ve chvíli, kdy si v Barcelos před dvěma týdny pojišťovali lukrativní vedení již třetí brankou. Tentokrát se tedy žádná smršť ještě uvnitř zahajovací čtvrthodiny nekonala, spíš možná právě naopak.

Nani sice už po 10 minutách rozhodně měl hlavou otevírat skóre, pak ale následovaly dva střelecké pokusy soupeře, kdy především Sarrovo podskočení delšího nákopu vypadalo zprvu vážně hrozivě. Sám obránce Sportingu se nicméně ještě stihl včas vrátit a soupeřovu střelu odklonit do bezpečí.

Teprve pak už SCP naplno převzalo iniciativu a ještě do přestávky brankáře Haghighiho poděsilo prostřednictvím dvou standardek, potažmo Cédricovy upocené rány ze střední vzdálenosti.

Rovněž po změně stran se lisabonští ještě nějakou chvíli hledali, ale v 69. minutě už to konečně přišlo. Alžířan Slimani, který si v první půli pokoušel vykoledovat penaltu, vzorně sledoval centr Jeffersona a kromě toho, že ve výskoku kompletně zboural bránícího stopera, také hlavičkovaným projektilem poprvé rozvlnil síť za Haghighiho zády.

Potom už se íránský gólman nestihl otáčet. Neuplynuly ani tři minuty a Slimani odrazem od břevna parádně proměnil (skoro)sólový úprk, aby za dalších deset minut udeřil dokonce i zdánlivě prokletý Fredy Montero. Svého času produktivní Ekvádorec ve skluzu zakončoval po přízemním centru Cédrica a oslavil tak svou první soutěžní trefu od 8. prosince 2013.

Konečné skóre zápasu stanovil v 85. minutě další venkovní brankou křídelník Nani, když si na pravé straně vyměnil míč s Monterem a pak jemným lobem překonal Haghighiho i počtvrté.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele