17. kolo
17.01.2015 21:15 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

FC Penafiel - FC Porto 1:3

Penafiel doma proti Portu nehrál špatně, dokonce po nepovedeném prvním poločase dokázal po obrátce snížit na 1:2, nakonec to ale na body nestačilo. Favorit ještě přidal jednu trefu a po výhře 3:1 nadále vyvíjí tlak na vedoucí Benfiku.

Proti soupeři, hrajícímu o záchranu, byli Dragoes obrovským favoritem, zvláště když se kouč Julen Lopetegui rozhodl vyslal na trávník velmi silnou sestavu; nechyběl v ní ani Héctor Herrera, který také po půlhodině hry otevřel skóre. Mexický záložník zakončoval skvělý pas od Jacksona Martíneze - poměrně nevídaný jev. Většinou to bývá spíše naopak.

Penafiel do té doby zodpovědně bránil a nepouštěl soupeře do šancí, inkasovaná branka však podlomila jeho morálku a netrvalo dlouho, než Porto zvýšilo na 2:0. Tentokrát už byl Jackson "na svém místě": kolumbijský šutér s kapitánskou páskou na paži bez problémů pálil do odkryté klece po pohotovém centru Olivera Torrese.

Ještě do poločasu málem zvýšil na tříbrankový rozdíl Quaresma, v dobré pozici tak netrefil; pro domácí to bylo jedině dobře. Mohli tak totiž ještě o přestávce doufat ve zvrat. Také že k tomu učinili po změně stran důležitý první krok - v 50. minutě nedokázala ukolébaná portská obrana odvrátit míč po standardní situaci, dopředu se probil Rabiola a nekompromisní ránou snížil na 1:2.

Naděje outsidera na body však trvala pouze něco málo přes deset minut, než Porto finální trefou zápasu obnovilo dvoubrankové vedení. Byl to kuriózní gól - po Martínezově pasu na zadní tyč se totiž srazili dva hostující hráči, naštěstí však Casemiro zachoval duchapřítomnost a ještě předložil míč Torresovi, který zblízka dorážel do sítě. Když pak ve finální šanci zápasu neuspěl po pěkné akci Cristian Tello, zvítězilo Porto 3:1.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Hiko

Penafiel to minule v Barcelos hrubě nezvládl, tady nebude tuplem stíhat. 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele