18. kolo
10.02.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting CP - CS Marítimo 0:1

Neuvěřitelné - sotva se zdálo, že se Sporting (konečně!) zvedá ze dna, je zase vše při starém. Domácí prohru 0:1 s přímým konkurentem z Marítima zkrátka neospravedlní ani fakt, že lisabonský klub měl více ze hry..

Jediná branka zápasu padla už v první půli a jejím autorem byl Hyun-Jun Suk, korejský forvard, který tak zaznamenal první úspěch v novém působišti. Marítimo tak odskočilo Sportingu právě na ony vybojované tři body a momentálně jsou to právě oni, kdo má větší šanci proniknout na kýžené "evropské" místo.

Jesualdo Ferreira pojal utkání jako zkoušku pro své mladíky; od první minuty vyběhl na hřiště nadějný křídelník Bruma (a nutno dodat, že si vedl velmi dobře), kterého na lavičce doplňovalo hned pět spoluhráčů z béčka. Marítimo se dostalo do tempa rychleji a už po 10 minutách se poprvé připomenul Suk, když prověřil brankáře Ruie Patrícia.

Sporting mohl působit jakkoliv, ale jedno je nutné uznat - jakmile se zelenobílí dostali dopředu, vypadalo to nebezpečně. Zejména Bruma s Joaozinhem měli pár dobrých momentů, ze kterých měl těžit kanonýr Ricky van Wolfswinkel - jenže ten si dnes zapomněl střelecké kopačky doma. První šanci, kterou mu zmíněné duo vytvořilo, mu z brány vykopl brankář Romain Salin.

Krátce poté se však už měnilo skóre; živě hrající Suk se prosadil hlavičkou zblízka. Máslo na hlavě má především bránící Miguel Lopes, který měl jednoznačně zajistit, že se centr ke korejskému útočníkovi ani nedostane..

Tváří v tvář nepřiznívému skóre se Sporting hodně zlepšil a odrazilo se to zejména v držení míče; aktivitu pak zajišťoval třeba už zmíněný Bruma, který vyslal do šance van Wolfswinkela (a ve skórování mu podruhé zamezil tentokrát vyběhnuvší Salin). Marítimo však, až na podobné drobné lapsy, bránilo dobře.

Do druhé půle poslal Jesualdo překvapivě Andrého Carrilla; to by samo o sobě nebylo až tak podivné, kdyby vystřídaným nebyl právě Bruma. I bez svého nejlepšího hráče první půle však lisabonští i nadále jasně dominovali, avšak když došlo na lámání chleba v závěrečné třetině, Marítimo zůstávalo neoblomné.

Hosté tak měli ideální možnost vyrážet do brejků, což málem přineslo úspěch po hodině hry, kdy Patrício musel zasahovat proti Davidu Simaovi. Sporting se s krátícím se časem rozhodl více a více riskovat; příchod Diega Rubia znamenal změnu na 4-4-2, což hru ještě více otevřelo, a oba celky si tak připsaly ještě jednu velkou šanci.

Za domácí pokračoval v paličské olympiádě van Wolfswinkel (kterého tentokrát vyzval Joaozinho); brankáře Salina se sice překonat podařilo, ale zaskakujícího obránce Márcia Rosária už ne. Právě Rosário se navíc mohl prosadit i na druhé straně, když jeho hlavičku musel likvidovat Patrício.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

tohle už je vážně na přesdržku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele