21. kolo
03.03.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Benfica se v Aveiru protrápila k hubené výhře

Asi jen sotva mohou v Lisabonu po včerejšku zkonstatovat, že právě takhle si to na půdě papírově nejslabšího týmu tabulky představovali, nicméně úkol je splněn - a to je hlavní. Nikoho teď nemusí zajímat, že tradičně ofenzivní sestava s jediným držákem Matićem zaznamenala proti slabému soupeři jediný gól, a to navíc z pokutového kopu...

Nikdo by se každopádně nemohl divit, kdyby Orli nakonec triumfovali větším rozdílem; však Beiru-Mar tlačili od samého počátku. Zejména Melgarejo se po levé straně proháněl, jako by se nechumelilo, a byl to také jeho centr, co stálo na počátku jediné gólové situace. Po 15 minutách totiž stoper Hugo při vědomí, že by Lima zřejmě skóroval, raději zahrál rukou a nechal Cardoza přidat další ligový gól z penalty. Rui Rêgo si vybral nesprávnou stranu.

Jestliže první úder vtěsnaný do úvodní čtvrthodiny věštil potenciální debakl, nakonec jsme se k němu ani nepřiblížili - a to i díky značné houževnatosti Beiry-Mar. Nový kouč Costinha má evidentně na outsidera solidní vliv a především Rúben se mu včera rád předváděl. Centroval, střílel a jen maximální soustředěnost Artura (mimo jiné i při hrozivé hrubce Luisãa) držela lisabonské ve vedení...

...což překvapivě platilo i notnou část druhého poločasu, kdy se Benfica jen velmi složitě vypořádávala s dynamickým triem Rúben-Yazaldo-Nildo. Sama si navíc situaci ještě víc zkomplikovala neproměněnou tutovkou ze 69. minuty, kdy Gaitán na zadní tyči vyzval nehlídaného Cardoza a ten jeho pobídkou šokujícím způsobem pohrdl.

Právě paraguayský střelec byl pak po chvíli stažen v rámci defenzivního střídání - což u Jorgeho Jesuse vskutku nejsme zvyklí vídat. A Orli také nereagovali úplně dobře, neboť Artur musel ještě pěkně zasahovat například proti Burovi.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele