Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.10.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slováci zabrali a i díky dvěma trefám Maka rozstříleli Skoty 3:0

Slovenský národní tým vstoupil do kvalifikace mistrovství světa neslavně, ovšem na třetí pokus si proti Skotsku náležitě spravil chuť. Svěřenci Jána Kozáka totiž v Trnavě před početným publikem čítajícím více než jedenáct tisíc fanoušků zvítězili suverénně 3:0 a jsou zpět v boji o postup.

Oproti předešlé prohře ve Slovinsku sáhl trenér Kozák hned k šesti změnám v základní sestavě a mohl si gratulovat - právě Jakub Holúbek, jenž nastoupil atypicky na kraji obrany, měl prsty hned ve dvou gólech. Mužem zápasu ovšem byl Róbert Mak, který nejprve otevřel skóre a krátce po změně stran přidal i pojišťovací druhý gól večera. Definitivní tečku záhy dodal Adam Nemec a po střeleckém půstu z prvních dvou kvalifikačních zápasů se tak Slováci přece jen rozstříleli.

První branka utkání padla již po osmnácti minutách hry. K odraženému míči po centru Holúbka se dostal Róbert Mak a tvrdou ranou nekompromisně propálil bezmocného brankáře Marshalla. Po zbytek první půle diváci neměli možnost vidět nijak atraktivní fotbal, neboť oběma týmům se příliš nedařila rozehrávka, natožpak tvorba brankových příležitostí.

Po změně stran už ovšem domácí svůj výkon zlepšili a v sedmapadesáté minutě se jejich převaha promítla i na ukazateli skóre. Znovu u toho byl nebezpečný Mak, jemuž se povedlo po dalším Holúbkově pasu oklamat Marshalla a snadno zavěsit míč do sítě podruhé. Forvard Zenitu Petrohrad si tak připsal devátý reprezentační gól a svůj dost možná nejlepší dosavadní výkon v národním dresu ještě jedenáct minut nato okořenil asistencí u trefy Nemce, jemuž posadil na hlavu rohový kop.

Závěr utkání tak již probíhal v uvolněném tempu, střídající Mak si užil zasloužené ovace a Slováci zaslouženě zvítězili nad matným Skotskem 3:0. Kozákova družina tak sice nadále zůstává až na pátém místě ve skupině, avšak na druhou Litvu, s níž se střetne v příštím kvalifikačním zápase v listopadu, ztrácí pouhopouhé dva body. Do karet navíc slovenskému týmu nahrála i remíza Angličanů ve Slovinsku, vše ve skupině F zůstává otevřené.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:5

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
HunterRomario

2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
cepinzcegamy

jsme drzí ve skupině

0:2 2x D.Fletcher

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
fefo

0-0

My nie sme schopni dat gol a doma to hadam nejak ubetonujeme.

Reagovat
Noustress

1:1

Reagovat
Degree

Boha robím tam treba vyhrať kurvwa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele