Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

mezikontinentální baráže - OFC / CONMEBOL - odveta
16.11.2017 03:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Peru zvládlo odvetu s Novým Zélandem a postupuje na MS

Reprezentanti Peru potvrdili roli favorita v domácí odvetě proti Novému Zélandu a díky vítězství 2:0 postoupili po šestatřiceti letech na mistrovství světa. V tomto utkání byli lepším výběrem, vedoucí branku vstřelili po necelé půl hodině hry zásluhou své největší hvězdy Jeffersona Farfána a svůj náskok pojistili po dvaceti minutách hry ve druhém dějství. Kromě obrovských oslav na stadionu Nacional v Limě by měl být čtvrtek 16.11. prohlášen státním svátkem.

Domácí vstoupili do zápasu velmi odhodlaně a do vedení se mohli dostat už po necelých třech minutách hry. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Advíncula a orazítkoval horní konstrukci, výběr z Oceánie měl obrovskou dávku štěstí. Nicméně Jihoameričané pokračovali v tlaku i nadále a za svou aktivitu byli odměněni ve 28. minutě. Hrdinou zápasu se stal zkušený třiatřicetiletý útočník ruského Lokomotivu Moskva Farfán.

Národní stadion se začal chvět v základech po zpětném přistrčení Cuevy z levé strany, Farfán si pak posunul balón v pokutovém území blíže k brance a zamířil z dvanácti metrů nekompromisně pod horní tyčku. Tři minuty před přestávkou vypálil z více jak pětatřiceti metrů Trauco, brankář Marinovič pouze vyrazil balón před sebe. K dorážce se probojoval Farfán, strážce Nového Zélandu fantasticky zareagoval jednoruč a zabránil jistému gólu.

V poslední minutě první půle mohl na druhé straně vyrovnat Reid, jenž po pasu Lewise hlavičkoval z osmi metrů, ale mířil nad horní tyčku. Do druhé půle nastoupil v dresu hostů Chris Wood a po jeho příchodu se ofenzíva Zélandu zvedla. Ten se v největší možnosti ocitl v 50. minutě. Po centru z pravého křídla hlavičkoval Wood prudce z hranice brankového území a brilantní gólman Gallese vyrazil balón do strany.

Od této chvíle hrálo Peru zodpovědně v defenzívě a svůj postup stvrdilo v 65. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany se k odraženému míči dostal Christian Ramos a ze sedmi metrů ho usměrnil přímo pod břevno, Marinovič byl naprosto bez šance na úspěch. Ve zbývajícím průběhu si domácí s přehledem hlídali dostatečný náskok a protivníka již k ničemu nepustili. Peru se tak zaslouženě stalo posledním účastníkem světového šampionátu 2018 v Rusku.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0, Vamos Perú

Reagovat
Inter Eterno Amore

veštec

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
waynemarkrooney

0:1 Pommee!! All Whites !!

Reagovat
waynemarkrooney

Jdu se zabít

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Y.N.W.A

radši All Blacks... zůstaňme s Novým Zélandem u rugby, fotbal je náboženstvím v Jižní Americe, já jsem jako nestrannej spokojenej

Reagovat
Kantos

1:1, Zéland musí

Reagovat
smazaný uživatel

2:3, můj oblíbený Honduras nepostoupil, snad mi vyjde alespoň postup Nového Zélandu

Reagovat
Zark

haha

Reagovat
fabec1222

Reagovat
noustres

Reagovat
danny47

nějak to nevyšo obře Homoději

Reagovat
Sw!fty

Pral jsem Zelandu, ale bohuzel byl naprosto bezzuby... a Peru je vozilo autobusem 2x tak dlouho, v noci jim strilelo u hotelu delbuchy a stihacky litaly kolem a picoviny - FIFA by se timhle mela zabyvat

Reagovat
oli9

stredovek

Reagovat
Inter Eterno Amore

Skvelé Farfánovi som to prial veľmi .. ale aj celkovo si to podľa mňa zaslúžili na Cope dokázali v posledných 10 rokoch 2krát získať bronz .. na MS môžu opäť ukázať, že sú turnajové mužstvo

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

tak a maji statni svatek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele