Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
04.09.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Skotsko - Malta 2:0

Skotsko se stále drží velmi blízko vysněné druhé příčky ve své skupině a nadále na ni ztrácí jen jediný bod. Dnes mu k tomu pomohlo domácí utkání s Maltou, které skotští reprezentati zvládli. Góly si mezi sebe rovným dílem rozdělili Berra s Griffithsem.

První minuty se v Glasgow poměrně vlekly a trvalo dlouho, než se jeden či druhý tým dostal k soupeřově bráně. Když už se to ale povedlo, byl z toho gól. V deváté minutě padl balon do sítě hostí poté, co zůstal po rohovém kopu na zadní tyči úplně volný a nehlídaný Christophe Berra a tomu už nedělalo žádné potíže prostřelit brankáře Hogga - 1:0 pro Skoty.

Domácí hráči byli jasnými favority a první vstřelená branka jim evidentně dodala odvahu i klid. Griffiths se po delší kombinační pasáži rozhodl přerušit nezáživnější část hry a po několika krocích s míčem u nohy tvrdě vypálil. Našel ale jen připraveného brankáře mezi třemi tyčemi Malty. Do další akce se pozvolna pouštěl Armstrong, ale jeho pokus zachytila na poslední chvíli obrana hostí.

Ti se sice nevyznačovaly kdovíjak rychlým či nápaditým fotbalem, ale disciplína i chuť bojovat v defenzivní fázi jim čišely z očí. Skotsko se k bráně soupeře dostávalo jen sporadicky a většinou to byly střelecké pokusy z větší vzdálenosti. Jinak se přes zahuštěný střed domácí tým prosazovat neuměl. První půli završila technická rána Matta Phillipse, kterou musel hodně rychle likvidovat brankář Hogg.

A v podobném gardu se odehrával také poločas druhý. Ani nakopávané míče Skotů neslavily u soupeře moc úspěchu. Dvě minuty po změně stran se zastřeloval Griffiths a hosté si měli dát pozor. O pár minut později jej ale nechali opět volného a to už se jim nevyplatilo. Robertson potáhl míč k bráně, na levou stranu přihrál Armstrongovi a ten servíroval Morrisonovi. Ten sice trefil jen tyč, ale dorážející střelec Leigh Griffiths už slavil úspěch - 2:0 pro domácí!

O chvíli později málem zvýšil vedení domácích James Forrest, který mířil parádně na zadní tyč, ale brankář Andrew Hogg se uměl natáhnout, když to bylo třeba. Tierney pak zkusil štěstí střelou z dálky, mířil však mimo bránu. Patnáct minut před koncem se málem hosté dočkali branky. Joseph Zerafa pálil velmi dobře a brankář Craig Gordon musel hasit dorážku Effionga.

Když pak minutu před koncem pálil velmi aktivní záložník West Bromu Matt Phillips hodně vysoko i přesto, že byl téměř sám a nehlídán, mohl se na sebe oprávěněn zlobit. Skóre už nezměnil a Skotsko vyhrálo o dvě branky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele