Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
07.10.2016 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Portugalsko - Andorra 6:0

Byť jenom proti trpaslíkovi z Andory, domácí Cristiano Ronaldo znovu ukázal a potvrdil, proč je pro Portugalsko tak důležitým a klíčovým hráčem. Díky čtyřem vstřeleným gólům z celkových šesti se dostal do čela tabulky střelců evropské části kvalifikace a výraznou měrou pomohl k zisku povinných třech bodů.

Už od úvodních minut nebylo pochyb o to, kdo bude vítězem tohoto souboje. Útočník Realu Madrid za to vzal už po 120 sekundách hry, kdy se po rohovém kopu Ricarda Quaresmy odrazil míč právě k němu a následná střela skončila přesně u tyčky. Jen o další dvě minuty později pak Cristiano Ronaldo gólově zužitkoval hlavou jiný centr Ricarda Quaresmy.

Dvougólový náskok Portugalcům bohatě stačil na to, aby se na hřišti uklidnil a v pohodě udržoval pořádek na hřišti. Po půlhodině hry mohl třetí branku přidat na konto domácího celku José Fonte, avšak proti jeho hlavičce z blízkosti fantasticky zakročil gólman Josep Gómes. A o pár chvil později André Silva rozezvonil břevno.

Minutu před přestávkou hosté přece inkasovali potřetí. Bernardo Silva svou přihrávkou hezky uvolnil Joau Cancelu, ten se sice dostal do velkého úhlu, ale i tak našel skulinku mezi tyčkou a chybujícím Josepem Gómesem. Zkraje druhé půle Cristiano Ronaldo zkompletoval hattrick, to když usměrnil do sítě přihrávku od Andrého Gomese.

Andora své zápasy hraje povětšinou na hranici pravidel, nespočet žlutých karet je vždy logickým vyústěním, tentokráte však začaly padat i ty červené. Nejprve si na Cristiana Ronalda vyšlápl Rubio a v 62. minutě se pakoval ze hřiště, pak to i Rebes v 71. minutě přehnal s razancí svého zákroku a musel být vyloučený.

Těsně před udělenou druhou červenou kartou Cristiano Ronaldo skóroval počtvrté, když mu balón sklepl hlavou José Fonte a Portugalec pak zamířil přesně k bližší tyčce. Poslední tečku za zápasem udělal André Silva. Ricardo Quaresma se svou střelou z přímého kopu neuspěl, balón se však odrazil k jeho spoluhráči, který ho doklepl za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
vanGomm

1,01.Že to vůbec vypisujou

Reagovat
pawelFCB

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
dextroza_m

No jo, to je soupeř pro Kikinu

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
roberos

Správně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele