Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.10.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Polsko - Arménie 2:1

Poláci bez zraněného střelce Milika dlouho hráli s oslabenou Arménií, nerozhodně, ale v nastavení se o rozhodnutí postaral Robert Lewandowski. Arménie tak odjíždí z Polska hodně zklamaná, protože jí k bodům chybělo opravdu málo.

Polsko se muselo vyrovnat ze ztrátou kanonýra Arkadiusze Milika, který se zranil. Fanoušci se ale samozřejmě neobávali příliš, protože v jejich týmu stále vládne především Robert Lewandowski. A ten nastoupil opět na hrotu útoku, navíc ho podporovala jména jako Zieliński, Blaszczykowski nebo Rybus. Mezi tři tyče se postavil zkušený brankář Fabiański, do hry se dostali i Cionek nebo Glik v obraně.

Jako první se zastřeloval Rybus, který pálil těsně mimo. Arménie v prvních chvílích spíše jen bránila a nechávala hrát Poláky. Ti byli plní chutí od úvodu a velmi často kombinovali hrozivě blízko brankáře Beglarjana. Ten musel likvidovat také střelu Lewandowského se Zielińskim, ale nakonec si poradil. Z rohového kopu se dostal k hlavičce Lewandowski a míč směřující do brány vyhlavičkoval pohotový Harojan.

Po třiceti minutách bylo na hřišti o jednoho Arménce méně, protože druhou žlutou kartu dostal Gaël Andonian a musel ze hřiště. Výsledkem byla zvýšená aktivita domácích Poláků projevená především nepřesvědčivými střelami. Na brankáře Beglarjana mířila jedna střela za druhou, poslední opravdu vážnou musela hostující opora likvidovat dvě minuty před koncem první půle. Ani Teodorczyk ji však před odchodem do kabin nepřekonal.

Domácím skvěle vyšel úvod do druhé půle, protože se mohli spolehnout na instinkty Roberta Lewandowského. Zkušený útočník zakončil rohový kop a s velkým přispěním obránce Hrajra Mkojana se mohl radovat z vedoucího gólu i svého dalšího zářezu.

Polská radost však měla krátkého trvání. O pouhé dvě minuty později totiž hosté našli dostatek sil i štěstí, když volný přímý kop doputoval na hlavu nebráněného Marcose Pizzelliho a ten srovnal! Začínalo se tedy od nuly a oslabení Arméni cítili další šanci.

Dvacet minut před koncem utkání se Poláci nadechovali k náporu, který málem využil Lewandowski. Centr od Wszolka si Lewandowski našel hlavou, ale brankář Beglarjan byl pozorný! Zieliński se prokličkoval až do vápna, kde si narazil s Lewandowským, který mu patičkou balon vrátil. Jenže mladý talent z Neapole střelou z blízkosti nevyzrál na skvělého brankáře Beglarjana!

Ten však přeci jen kapituloval. Poté, co Özbiliz v přečíslení zklamal, Poláci trestali. Hosté nevyužili obrovskou šanci a museli litovat. Kanonýr Robert Lewandowski si totiž v páté minutě nastavení naskočil na centr Błaszczykowského a hlavičkou jej poslal ke vzdálenější tyči! Brankář Beglarjan neměl moc šancí zasáhnout, chyba se stala opět před ním. Tak či tak se Polsko raduje z dalších tří bodů a opět díky Lewandowskému.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele