Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
10.10.2017 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lotyšsko - Andorra 4:0

Fotbalisté Lotyšska na závěr kvalifikace nezaváhali a připsali si na konto druhé vítězství ve skupině B, celkově tak obsadili páté místo se sedmi body. Nyní v domácím prostředí bez větších potíží přehráli trpaslíka z Andorry vysoko 4:0, góly spravedlivě rozdělili po dvou do každého poločasu. Hostům nevyšel vstup do zápasu a v celém utkání byli horším výběrem, nicméně i přes poslední šestou příčku je konečný zisk čtyř bodů úspěchem.

Domácí od samého začátku vyvinuli na soupeře tlak a do vedení se dostali ze své první vážnější akce už v 11. minutě. Na pravé straně se dostal k míči Kļuškins a poté parádně odcentroval do předbrankového prostoru, kam si naběhl hlavičkující Dāvis Ikaunieks a z nějakých deseti metrů zamířil přesně k pravé tyči. Hosté mohli srovnat o tři minuty později, nicméně v obrovské příležitosti selhal Aláez.

Ten se ocitl nikým neatakován na úrovni pokutového kopu, jenomže ve stoprocentní možnosti dal do střely příliš razance a domácí branku přestřelil. Lotyšsko potrestalo tuto nevyužitou šanci v 19. minutě, poprvé v tomto duelu se prosadil kanonýr Valērijs Šabala. Po centru z levého křídla propadl pas Solovjovse až na zadní tyč, kde defenzíva Andorry zcela zapomněla právě na Šabalu a ten už neměl problém rozvlnit síť ze tří metrů z mírného úhlu.

Zhruba osm minut před přestávkou vypálil ze střední vzdálenosti Ikaunieks a brankář Gómes, se musel vytáhnout s výtečným zákrokem, šest minut po změně stran předvedl skvělou individuální akci Kļuškins, avšak zakončení mu nevyšlo a mířil příliš vysoko. Domácí se mohli definitivně uklidnit po necelé hodině hry. Do listiny střelců se podruhé zapsal Šabala, tentokráte po střílené přihrávce od Dubry zakončoval zblízka z první přímo pod břevno.

Favorizovaný výběr v žádném případě nepolevoval ani po tomto momentu, čtvrtý gól dokázal přidat v 63. minutě. Kļuškins obdržel přihrávku na pravou stranu a poté odcentroval k bližší tyči. Tam jeden z bránících hráčů Andorry hlavičkoval jen do Igorse Tarasovse, od nějž doputoval balón za brankovou čáru mimo dosah bezmocného Gómese. Zhruba čtvrthodiny před koncem hlavičkoval z bezprostřední blízkosti těsně nad hlavičkující Uldrikis a výsledek úterního střetnutí se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele