Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Litva - Malta 2:0

Reprezentanti Litvy dokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti Maltě a svého protivníka dokázali zdolat po výsledku 2:0, v tomto kvalifikačním cyklu tak stále drží neporazitelnost a nyní si na konto připsali první tříbodový zisk. V tabulce skupiny F mají na kontě pět bodů a jsou na druhé pozici za vedoucí Anglií. Hosté z Malty naopak prohráli i svůj třetí duel v boji o MS a se skóre 1:9 jsou jasně na poslední šesté pozici.

Utkání nemělo nijak velký náboj, hosté se v úvodním poločase velmi dobře bránili a soupeře k ničemu nepouštěli. Úvodní dějství nepřineslo nic zajímavého, domácí favorit poprvé zahrozil až v samém závěru. Ve druhé nastavené minutě musel zasahovat gólman Hogg, který zlikvidoval střelu ze střední vzdálenosti a poradil si i s následnou hlavičkou. Litva přitlačila až v závěrečných pětadvaceti minutách a ze svého tlaku vytěžila dva góly.

Nejprve v 69. minutě po centru Fedora Černycha vypálil tvrdě z otočky Mikuckis a brankář Hogg dokázal jeho pokus s vypětím všech sil vyrazit nad horní tyčku. Domácí se dostali do zaslouženého vedení o šest minut později, kdy se prosadil Černych. Po rohovém kopu z levé strany od Žulpy a následném nadzvednutí od Matulevičiuse se ve skrumáži nejlépe zorientoval právě Černych a obloučkem poslal hlavou balón pod břevno.

Jeden z bránících hráčů dokázal ještě míč tečovat hlavou, ovšem v cestě do sítě mu nezabránil. Malta definitivně přišla o naději na bodový zisk v rozmezí 82. - 84. minuty. V 82. minutě neudržel nervy na uzdě Jonathan Caruana, který ani necelou minutu předtím obdržel žlutou kartu za bezohledný zákrok, poté ve vlastní šestnáctce předvedl ještě horší přestupek, když zmařil zjevnou brankovou příležitost a po přímé červené kartě putoval předčasně do sprch.

Míč si na penaltový puntík postavil Arvydas Novikovas a tvrdou ranou zamířil přesně k pravé tyči, brankář Hogg se po míči natahoval marně. Litevci mohli přidat třetí gól v poslední minutě úterního utkání, jenže střídající Grigaravičius netrefil balón ve stoprocentní možnosti ideálně a prostor tří tyčí vůbec netrefil. V posledním listopadovém zápase tohoto roku přivítá Malta konkurenční Slovinsko, Litva zavítá na půdu silného Slovenska.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
HunterRomario

2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele