Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
06.09.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Kypr - Belgie 0:3

Dvě přesné hlavičky Romela Lukaka zařídily Belgii snadné vítězství na Kypru a úspěšnou premiéru Roberta Martíneze na lavičce Rudých ďáblů. K útočníkovi Evertonu se ještě jednou trefou přidal Yannick Fereira-Carrasco, a tak Belgičané vstoupili do kvalifikace mistrovství světa triumfem v poměru 3:0.

Martínezův mizerný nesoutěžní debut v přátelském utkání proti Španělsku tak zůstává zapomenut, na sebevědomí jeho hráčů se prohra 2:0 v Bruselu nijak neprojevila. První gól padl hned po třinácti minutách. Rána Thomase Meuniera skončila i s přispěním brankáře Panayiho pouze na brankové konstrukci, avšak Romelu Lukaku prokázal instinkt střelce a v pravý čas se vrhl kupředu, aby hlavou dorazil míč do sítě.

Čtvrthodinu po změně stran přidal Lukaku i trefu číslo dvě, a to hodně podobným způsobem, jako v prvním případě. Tentokráte byl autorem první rány Carrasco, jehož pokus sice Panayi znovu dokázal zneškodnit, jenže kanonýr Evertonu si opět počíhal na dorážku a jednoduchou hlavičkou zblízka zdvojnásobil belgické vedení.

Definitivní pojistku pak přidal aktivní Carrasco dvacet minut nato. Tentýž gólový scénář poskytl Panayi u střeleckého pokusu Kevina de Bruyneho, po němž se dostal k odraženému míči Eden Hazard a umně jej naservíroval neobsazenému útočníkovi Atlétika Madrid, aby snadno skóroval do odkryté brány.

Střídající Michy Batshuayi měl v samotném závěru ještě perfektní příležitost dostat se rovněž na listinu střelců, když si Eden Hazard vymodlil pokutový kop a přenechal jeho zahrání mladému útočníkovi Chelsea, jenže Panayi si na Batshuayiho nedůrazný pokus počíhal. Šlo však už jen o kosmetické zmírnění jednoznačné prohry, kterou se Kypřané pokusí v příštím kole odčinit na řecké půdě. Belgie pro změnu uvítá Bosnu a Hercegovinu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Mořská vosa

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Hazard, 2x Lukaku)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele