Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
11.06.2017 20:45 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Itálie - Lichtenštejnsko 5:0

Italové doma deklasovali Lichtenštejnsko pěti góly a zejména druhá půle se jim povedla na výbornou. Mezi střelce se zapsali ofenzivně ladění Insigne, Belotti, Éder, Bernardeschi a také Gabbiadini.

Bylo jasné, do bude favoritem dnešního utkání. Itálie má za sebou dlouhá léta bojů s nejlepšími, množství titulů a rodící se novou generaci skvělých fotbalistů. Jejími zástupci dnes na hřišti v Udine byli Andrea Belotti, Leonardo Spinazzola a Lorenzo Pellegrini, které doplňovali zkušení Insigne, Darmian, Buffon nebo Candreva s Chiellinim. Lichtenštejnsko spoléhalo na Fricka, Büchela nebo brankáře Jehleho.

Italové od prvních minut převzali aktivitu a diktovali tempo hry. Už ve druhé minutě zakončoval Antonio Candreva, jenže byl mu sudím odpískán ofsajd. Po další rychlé kombinaci mohl zakončovat Ciro Immobile, jenže jeho ránu z penalty lapil brankář Jehle. S dalším útokem přispěchal po straně Spinazzola, jenže jeho pokus byl včas zablokován.

Jinak ale kromě rychlého tempa panovala na stadionu Udinese skvělá atmosféra, směle podporující každou akci Azzurri. Lorenzo Insigne našel Cira Immobileho, který se rovněž jen zastřeloval. S nepříliš přesnými pasy Italů z jedné strany na druhou neměl brankář Jehle moc práce a stačilo mu lahůdkové balony do vápna v klidu sbírat. Vyloženě komicky pak vypadala situace, kdy se v dobré příležitosti srazil Immobile s Candrevou.

Hra Italů, jakkoli ofenzivně mohlo rozestavení 4-2-4 působit, postrádala přesnost a energii. Mnoho běhání pro nic, řekl by dnes Shakespeare. Hosté také moc nebezpečně nevypadali a kdyby si brankář Gigi Buffon v bráně četl dnešní vydání Gazzetty, byl by to možná hodnotněji strávený čas. Po třiceti minutách se ale hosté náhle osmělili. Frickovu ránu ještě zablokoval obránce Barzagli, další pokus Polverina ale mířil jen těsně vedle tyče!

Do konce první půle zbývalo již jen devět minut a domácí fandové začali výrazně nervóznět. Vše ale uklidnil Lorenzo Insigne, který potvrdil velký talent. Spinazzolův těžký pas si nejprve na prsou zpracoval a poté jej z voleje poslal krásně k tyči!

Ještě před koncem první půle se dvakrát dostal do šance Ciro Immobile, jenže dnes zkrátka neměl správně seřízená mířidla a brankáře Jehleho neprostřelil ani jednou. Do kabin přesto Italové odcházeli trochu spokojenější.

Nástup do druhého poločasu zvládli opět lépe Italové. Insigne krásně našel ve vápně volnějšího Candrevu, jehož střelu z první však obrana hostí zablokovala. Zrovna ve chvíli, kdy jste si mohli říkat, že Itálie hraje jen na jednoho útočníka, ten druhý, dosud neviditelný, skóroval. Lorenzo Insigne vysunul nádherně Andreu Belottiho a "Il Gallo" obstřelem na zadní tyč překonal Jehleho - 2:0.

Druhá branka dodala Italům potřebný klid a domácí si mohli fotbal více užívat. Nechyběly patičky, rychlé kombinace ani další technické finesy. Po další rychlé spolupráci nastřelil Ciro Immobile tyč! Střídající Éder se hnal o pár minut později za rychlou narážečkou, ale celá akce skončila v zámezí za Jehleho bránou. Další Éderova šance už skončila gólem, jenže nahrávka Belottiho znamenala ofsajd, takže branka nemohla být uznána.

Postupně se utkání začalo jen dohrávat a především hosté už neměli nápady ani chuť hrát. O to míň, když se Italové dočkali třetí branky. Patnáct minut před koncem rozjel Éder akci nahrávkou doprava na Belottiho, který vrátil centrem míč na střed. Tam byl právě Éder jakožto jediný hráč v pohybu. Těžký míč zasáhl ve vzduchu přesně a Jehle lovil balon potřetí!

Pohár hořkosti si museli hosté vypít až do dna, protože po krátkém obléhání hostující obrany a nahrávce Chielliniho si míč uzmul Federico Bernardeschi a krásnou ranou jej poslal přesně k tyči! Italové pár minut před koncem naprosto dominovali. V nastaveném čase dokonal dílo zkázy Manolo Gabbiadini, který stál na konci krásné akce po ose Insigne - Spinazzola.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele