Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
08.10.2016 18:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Černá Hora - Kazachstán 5:0

Fotbalisté Černé Hory navázali na slušný vstup do kvalifikace, kdy remizovali na půdě Rumunska a tentokráte v domácím prostředí jasně deklasovali Kazachstán vysoko 5:0. Díky tomuto vítězství se v tabulce skupiny E posunuli na vedoucí příčku se čtyřmi body, o kterou se dělí kvůli shodnému skóre právě s Rumunskem. Hosté jsou s jedním bodem na páté pozici s nepříliš lichotivým skóre 2:7.

Po úvodní oťukávací dvacetiminutovce se Černohorci dostali do vedení ve 24. minutě zásluhou Žarka Tomaševiče. Po přímém volném kopu Stevana Jovetiče z levé strany hlavičkoval nabíhající Tomaševič z osmi metrů přesně k tyči, brankář Pokatilov se jen naprázdno proletěl vzduchem. Až do konce úvodního dějství se domácí do další vyložené možnosti nedostali, ale po změně stran ještě zvýšili obrátky.

Necelých pět minut po přestávce selhal v tutovce Fatos Bečiraj, který po chytré přihrávce Jovetiče pálil trestuhodně příliš vysoko. Domácím to příliš vadit nemuselo, zhruba po hodině hry dostal svůj výběr do dvoubrankového vedení Nikola Vukčevič. Ten využil přímého volného kopu Kojaševiče z pravého křídla a povedenou hlavičkou usměrnil míč k levé tyči, od které se balón odrazil do sítě. Za pět minut přidal třetí gól favorita aktivní Jovetič.

Po rychlé akci na pravé straně přihrával Marušič pod sebe do předbrankového prostoru a Jovetič zblízka z pěti metrů propálil stojícího Pokatilova. Neuběhlo ani deset minut a domácí využili další dobrou příležitost. Po dlouhém pasu si za defenzívu soupeře naběhl Vešovič a akrobaticky našel před brankou nabíhajícího Bečiraje, který ve skluzu zblízka zamířil do odkryté branky - 4:0. Ani tento náskok Černé Hoře nestačil.

Definitivní tečku za tímto střetnutím udělal v 78. minutě Stefan Savič. Nyní se domácí prosadili po rohovém kopu rozehraném od Kojaševiče. Třetí gól hlavou přidal právě Savič, který prudce s pomocí země překonal bezmocného Pokatilova. Již v úterý se Kazaši pokusí napravit tuto krutou prohru doma s Rumunskem, na Černou Horu čeká velmi těžký úkol v Kodani, kde narazí na nebezpečné Dánsko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele