Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
09.06.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bělorusko - Bulharsko 2:1

Jedním z duelů kvalifikační skupiny A byl zápas v Borisově, kde Bělorusko hostilo Bulhary. První větší šanci utkání nabídlo v šestnácté minutě, kdy štěstí zkoušel z přímého kopu Alisejko, a i když se jednalo o slušnou vzdálenost dvaatřiceti metrů, přesto měl Mihajlov v brance hostí co dělat, aby poprvé neinkasoval.

O pět minut později se naopak do první příležitosti dostali Bulhaři, když na domácí branku po přihrávce Delev pálil Manolev, jeho pokus mířící pod břevno však Černik dokázal vyrazit na roh.

Ve třicáté minutě odpískal slovinský rozhodčí faul v pokutovém území na Savického a Bělorusové dostali velkou možnost dostat se do vedení. K penaltové exekuci se postavil Michail Sivakov a jeho střela doprostřed brány znamenala radost pro místní publikum - po proměněné desítce vedl běloruský celek 1:0.

Druhý poločas příliš zajímavých akcí ani na jedné straně hřiště nenabídl a vypadalo to, že se skóre zápasu měnit nebude. Pak ale přišla osmdesátá minuta a druhá branka běloruského mužstva. Tentokrát se do listiny střelců zapsal Pavel Savickij, jenž přezval vzdušnou přihrávku na polovině hřiště a po krásné inviduální akci zvýšil už na rozdíl dvou branek.

Bulharům se ještě v nastaveném čase podařilo snížit, když Černika ve vápně překonal Kostadinov, avšak jeho branka na 1:2 znamenala už jen korekci výsledku a Bělorusové slaví tři body do tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Xka

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele