Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.11.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Anglie - Skotsko 3:0

Ostrovní klání mezi Anglií a Skotskem skončilo jednoznačným triumfem družiny Garetha Southgatea, jenž tak učinil další krůček k trvalému zisku funkce manažera Albionu. To Southgateův protějšek Gordon Strachan čelí zcela opačným potížím, neboť po nevyvedeném vstupu Skotů do kvalifikace je pozice zkušeného kouče v čím dál větším ohrožení.

Zprvu sice ve Wembley byli lepším týmem hosté, ovšem Angličany uklidnila úvodní trefa Daniela Sturridge, na nějž po změně stran navázali ještě Adam Lallana s Garym Cahillem, přičemž všechny tři trefy večera přišly ze vzduchu. Anglie tak nadále dominuje skupině F s deseti body a skóre 6:0, zatímco za pátým Skotskem se už krčí pouze fotbalový trpaslík z Malty...

Průlom skóre nastal v třiadvacáté minutě, kdy se zablokovaná rána Sterlinga odrazila ke Kyleu Walkerovi, jehož následný přesný centr uklidil ladně do brány Daniel Sturridge. Skotové se sice i po zbytek první půle bili srdnatě, avšak jejich zakončení opakovaně postrádalo přesnost, a tak se za překvapivě umírněné divácké atmosféry odcházelo do kabin za těsného vedení domácích.

Po změně stran se opakovala situace z první půle, kdy zprvu Skotové hráli prim, jenže své šance Anyi s Forrestem nedokázali využít, za což hned záhy tvrdě pykali. Tentokráte přišel gólový centr z opačné strany z kopačky Dannyho Rose, jenž vybídl Adama Lallanu a záložník Liverpoolu ukázal soupeři, jak by mělo vypadat řádné zakončení. Krátce po hodině hry navíc přidal definitivní pojistku v podobě třetího gólu Gary Cahill, jehož našel z rohového kopu kapitán Wayne Rooney.

Závěrečná čtvrthodina se tak dohrávala v exhibičním duchu, kdy zůstávalo jedinou otázkou, zda Anglie ještě přidá další trefy. Blízko k tomu měl aktivní Raheem Sterling, ovšem zbrkle přestřelil a v další slibné akci pak raději místo vlastní rány volil ještě neúspěšnou přihrávku. Zápas tak skončil pohodovým triumfem Angličanů 3:0 a zdá se, že Anglie pod Southgateovým vedením míří pohodlně za postupem na mistrovství světa.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele