Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina D, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Fanoušci Arménie (© AFP)

Arménie v kvalifikaci o EURO 2024 vyloupila Wales, ten doma inkasoval čtyři branky

Arménie sice nezvládla úvod do kvalifikace, doma v březnu nestačila na Turecko, nicméně během prvního červnového klání zapsala svůj první sukces. A nutno říci, že se příliš nečekal, jelikož roli favorita bezpochyby plnil Wales. Jenže ten neuměl ubránit duo Lucas Zelarayán a Grant-Leon Ranos, čili mu ani přesné zásahy Daniela Jamese a Harryho Wilsona nepomohly.

Domácí přitom vstoupili do duelu provedeným způsobem a v 10. minutě se ujali průběžného vedení. Vše v tu chvíli bylo, co se předzápasových predikcí týče, v pořádku, neboť Ampadu vyslal ze středu pole přihrávku na pravou stranu, tam si naběhl Johnson, který následně chytře přes bránícího Mkrtčjana adresoval přihrávku na zadní tyčku, odkud bez větších problémů zacílil D. James.

Jenže Arménii tenhle negativní moment do kolen nepoložil, přestože trochu cítila po prvním inkasování křivdu, že sudí Kabakov předtím neposoudil souboj bránícího Rodona s Barseghjanem jako nedovolený. V 19. minutě si hosté výrazně spravili chuť, to když centr zleva od Tiknizjana přesměroval z voleje do brány Zelarayán. Trefil se opravdu parádně, po jeho dělovce se zkrátka gólman Ward jen marně ohlédl.

A o jedenáct minut později většinu populace v Cardiffu uzemnil další trefou Ranos. Barseghjan předal balón na Spercjana, ten našel svým obloučkem na hranici brankového území svého spoluhráče, jenž hlavou pohotově skóroval. Wales se do přestávky z poměrně velkého šoku nevzpamatoval, musel jednoduše spřádat svoje plány na zvrat až během druhé půle.

V 50. minutě byl velmi blízko vyrovnání Moore, avšak gólman Čančarevič jeho pokus uměl polapit. A v 66. minutě naopak hosté svému soupeři jasně ukázali, jak že se mají šance správně využívat. Pro ně se vlastně jednalo o vůbec první v rámci druhého dějství, přitom jen stačilo, aby dlouhý pas Harutjunjana protečoval Zelarayán do běhu Ranosovi, a ten pak skákavý míč usměrnil parádně do spodního rohu branky.

Velšané se každopádně vrátili do hry v 72. minutě, kdy se gólově prosadil Wilson. B. Davies hlavou protáhl merunu ve vápně za sebe, a ačkoli se Moore k zakončení nepropracoval, jeho kolega už ano, a z blízkosti posléze propálil Čančareviče. Jenže v 75. minutě domácí zase museli smutnit, poněvadž Zelarayán po pobídce Iwua zamířil přesně k bližší tyči.

Tenhle okamžik ještě nemusel definitivně zhatit veškeré naděje Walesu na zisk nějakého úspěšného výsledku, nicméně ten ze 78. minuty už byl tím zlomovým. Frustrovaný Moore se totiž ve vzteku ohnal proti Čančarevičovi, byť se meruna nacházela na jiném místě hrací plochy, a po této červené kartě již oslabený mančaft sílu na zvrat vlastně ani najít nemohl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele