Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
27.03.2015 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Švýcarsko - Estonsko 3:0

Švýcaři vyhráli třetí kvalifikační utkání v řadě, a opět u toho byl nepolapitelný Xherdan Shaqiri. Křídelník Interu Milán se podepsal pod všechny tři branky do estonské sítě, a reprezentanti Helvétského kříže se tak po pohodlné výhře 3:0 o něco přiblížili postupovému cíli.

Hotovo bylo prakticky už po prvním dějství, kdy se prosadili Fabian Schär a Granit Xhaka; konečnou podobu výsledku dal deset minut před koncem Haris Seferović, stejně jako jeho dva kolegové po Shaqiriho asistenci. Švýcaři tak sice stále zůstávají v tabulce za suverénní Anglií i Slovinskem, v tuto chvíli se však už zdá krajně nepravděpodobné, že by se první trojku ještě podařilo rozbít. Estonsko je stále páté.

Pobaltský celek přitom nezačal vůbec špatně a Ilja Antonov s Konstantinem Vassiljevem zkoušeli v úvodu štěstí z dálky, oba však minuli cíl, stejně jako na druhé straně Gokhan Inler. Na první trefu museli fanoušci čekat 17 minut - Shaqiriho perfektní pas našel na bližší tyči Schära, na jehož hlavičku si sice gólman Sergej Parejko sáhl, zabránit její cestě do sítě ale nedokázal.

Hrdina zápasu se podruhé připomněl o deset minut později, kdy si vybral pro změnu Xhaku; domácí záložník zpracoval míč těsně za vápnem a přízemní střelou zvýšil na 2:0. Sám Shaqiri mohl krátce nato přidat i branku, jenže těsně minul. Do kabin se tak šlo za jasného stavu, nicméně bojovní Estonci se nevzdali a druhou půli zahájili stejně agilně jako tu první - Vassiljev však ani tentokrát svoji střelu mezi tři tyče umístit nedokázal.

Po tomto krátkém zaváhání už Švýcaři pevně převzali otěže hry a s pohodlným náskokem v kapse propluli zbytkem zápasu prakticky bez jakýchkoliv problémů. Nebylo kam se hnát, a diváci si tak druhého poločasu příliš neužili. V 80. minutě si však přece jen mohli zakřičet ještě jednou - to když nezastavitelný Shaqiri nacentroval z levého křídla, estonská obrana nedokázala míč včas odklidit, a Seferovic tak mohl pohodlně zvyšovat na konečných 3:0.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele