Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
04.09.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Srbsko - Arménie 2:0

Srbové sice před vlastním publikem porazili Arménii 2:0, konečný výsledek však neudělal radost vlastně nikomu - ani jeden z týmů už totiž, vzhledem k okolním výsledkům, nemůže na francouzské Euro postoupit přímo. První skupinovou výhru balkánského týmu zařídil vlastním gólem hostující Levon Hajrapetjan, konečný výsledek pečetil po změně stran hvězdný Adem Ljajić.

Trvalo šest zápasů, než ambiciózní srbský výběr zaznamenal svůj premiérový tříbodový úspěch; v Novem Sadu šli Balkánci za výhrou od samého začátku. Od první minuty byli na hřišti aktivnějším týmem, drželi Armény v hlubokém defenzivním bloku a aktivně se snažili otevřít skóre. Již po osmi minutách poprvé zahrozil muž zápasu Ljajić, který ze své pozice levého křídla vyslal skvělý pas do vápna; zakončující Filip Kostić však orazítkoval pouze břevno.

Na vedoucí gól se tak čekalo až do 22. minuty: také tato akce se zrodila z výrazně aktivnější levé strany. Kostić se tentokrát převtělil do role asistenta, když naservíroval centr na zadní tyč. Tam už číhali připravení Andrija Živković a bránící Armén Levon Hajrapetjan; míč se nakonec do sítě odrazil od nešťastného zadáka. Ještě před půlí mohli Srbové svůj náskok zvýšit, Aleksandar Mitrović však pálil nad břevno a Ljajiće hned dvakrát zneškodnil pozorný Gevord Kasparov.

Druhá trefa nakonec přece jen přišla, a to osm minut po změně stran. Kasparov sice v arménské bráně čaroval, když famózně vyrazil nebezpečnou ránu Aleksandara Kolarova; míč se však odrazil pouze k Ljajićovi, který z dorážky nezaváhal. Od tohoto okamžiku ubrali domácí na tempu a hlídali si pohodlné vítězství. Během poslední půlhodiny se tak nestalo vlastně nic zajímavého, nepočítáme-li ostrý halfvolej Zorana Tošiće a stoprocentní gólovou šanci Mitroviće; ani z jedné z těchto situací se však třetí branka nezrodila.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2..1:2

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažky zapas na tipovanie...Armenci vedia prekvapiť,preto tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 pro Armenii..Hayastan!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá zbraň

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ljuba Baranina

Reagovat
veikko

Skloňování? Spíš Ljubo Baranin.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro Srby, aby se dostali alespoň do kladných bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele