Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
28.03.2015 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Izrael - Wales 0:3

Gareth Bale úřadoval a Wales porazil dosud stoprocentní Izrael na jeho půdě suverénně 3:0. Křídelník Realu Madrid dvě branky vstřelil sám, třetí připravil pro Aarona Ramseyho. Velšský tým tak učinil zásadní krok směrem k vytouženému postupu..

Hosté od začátku drželi míč, trpělivě čekali na svoji šanci a potýkali se s místy až ohlušujícím pískotem izraelských fanoušků. Izraelci se sice pokoušeli vyrážet do brejků, Wales ale působil nebezpečnějším dojmem a Tibiho chyba dovolila Baleovi poprvé nebezpečně vystřelit. Mimo. V 19. minutě přišla první skutečná šance hostí - Izraelci nedokázali pohlídat jejich největší hvězdu, a Bale toho využil k narýsování perfektního centru na Jamese Collinse. Ten však na zadní tyči z jednoduché pozice selhal.

Pětadvacetiletý madridský legionář byl zapleten i do další akce, nicméně domácí s průběhem času našli své tempo a snažili se donutit velšskou defenzivu k chybám. Eran Zahavi se dostal do dobré šance, gólman Wayne Hennessey ale odolal.

Izraelský nástup však byl ochromen nuceným střídáním Omera Damariho, nejlepšího střelce dosavadního průběhu kvalifikace, který musel uvolnit své místo na hřišti Tomeru Hamedovi. Chvíli před odchodem do kabin pak Velšané udeřili - Bale zpracoval dlouhý míč a poslal jej směrem k Ramseymu, který hlavou poslal hosty do vedení.

Krátce po změně stran potom Tibi poslal Balea k zemi, dostal žlutou kartu, a sám postižený z okraje vápna poslal svůj přímý kop přímo do domácí sítě. Jen o pár vteřin později se Tibi dopustil dalšího prohřešku, a sudí Milorad Mažić jej poslal pod sprchy. V ten okamžik bylo utkání prakticky rozhodnuto.

Hennessey sice musel ukázat svoje umění proti Hemedově ráně na bližší tyč, ale jinak to byl Wales, kdo utkání ovládal - Sam Vokes málem zvyšoval na 3:0. Třetí branku však nakonec vstřelil opět nezastavitelný Bale, který zakončoval po Ramseyho pasu z levé strany.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Damari - Bale 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
adoxx

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele