Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
16.11.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán - Norsko 0:1

Norové získali důležité vítězství z půdy Ázerbájdžánu a v tabulce se alespoň do večera dotáhli bodově na vedoucí duo. Domácí byli v utkání horším týmem, jediná inkasovaná branka od Havarda Nordtveita byla pro ně vlastně milosrdným vyústěním. Svěřenci kouče Pera-Mathiase Hagma si v Baku naplno uspět rozhodně zasloužili.

Hostující celek evidentně velmi rychle zapomněl na nedávnou porážku s Estonskem v rámci přátelského utkání a na Kavkazu měl povětšinou vše pod svojí kontrolou. Do první vážnější možnosti se dostal Nielsen, který si naběhl na dlouhý pas a zkoušel gólmana Agayeva překonat hlavou, mířil však pouze vedle.

Elyounoussi měl poté velkou tutovku, jenže u bližší tyčky selhal v koncovce, Nielsen pak z blízkosti zase Agayeva neohrozil. Překonat se mu ho nakonec podařilo ve 25. minutě. Johansen svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel ve vápně volného spoluhráče, který hlavičkoval přímo do šibenice.

I nadále se Norsko hnalo za dalším gólem. Elyounoussi svou střelu poslal těsně vedle, poté se dostal i k hlavičce, ovšem ani v tomhle případě nezamířil přesně. Ázerbájdžán byl směrem dopředu nicotný a poprvé si nějakou možnost vytvořil ke konci druhé půle. Äliyev hlavou sklepl na Imamverdyeva, na bližší tyčce však nedobře zakončil.

Elyounoussi po obrátce zase výrazně potrápili soupeře, tentokráte se mu podařilo trefit prostor branky, jenže v ní stál pozorný Agayev. Nielsen se snažil dorážet, ovšem jeho pokus byl zablokovaný na brankové čáře. V závěru střetnutí mohl ještě skórovat Johansen, svůj pokus ale nasměroval jen mimo.

Ázerbájdžán sehrál s Norskem před 18 lety dvě utkání a ani tehdy nedokázal svém sokovi vstřelit jedinou branku. Svou sérii tedy natáhl už na tři zápasy, neboť ani druhý poločas nebyl z jeho strany vůbec dobrý. Prakticky jedinou příležitost na vyrovnání měl Äliyev, jeho střela zpoza vápna však skončila vedle.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Ázerbájdžán 1:2 Norsko

Reagovat
Hiko

Tady by Norsko nemělo ztratit, pokud chce do Francie. Ale bude to těžký... 1:2 snad

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele