Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
21.11.2007 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Češi uspěli na Kypru a vyhráli skupinu

Poslední utkání našich reprezentantů na Kypru dopadlo dobře. Čeští fotbalisté zvítězili po premiérové brance Daniela Pudila a zásahu Jana Kollera 2:0. Vítězstvím si navíc náš výběr pojistili první místo v kvalifikační skupině D. Na evropský šampionát jej z druhého místa doprovodí výběr Německa.

Karel Brückner udělal pro toto utkání hned několik změn. Důvody byly prosté, jistota postupu na Euro ve Švýcarsku a Rakousku! Češi začali v utkání lépe a už od úvodní minuty hýřili aktivitou. Spolupráce Daniela Pudila a Michala Kadlece ještě branku nepřinesla, ale o chvíli později už byl Daniel Pudil úspěšný. Záložník pražské Slavie nejprve vybojoval ztracený míč a poté přesně zamířil k tyči kyperské branky – 1:0 pro Česko.

I v dalších minutách hry měli čeští fotbalisté převahu. Ve 34. minutě už mohl byl náskok českého týmu dvoubrankový. Nejlepší střelec v historii České republiky Jan Koller ve své první brankové příležitosti selhal. Branku Daniela Zítky se Kypru během prvního poločasu nepodařilo ohrozit, a tak byl stav po prvním poločase 1:0 pro české reprezentanty.

Podobně jako v prvním poločase, začali Češi aktivně i v úvodu druhého poločasu. Ve 48. minutě měl další příležitost Jan Koller, jenomže trefil pouze tyč. O tři minuty později zahrozili také Kypřané. Respektive Konstantinou, ale Zítka ho vychytal. Dvacet minut před koncem utkání mohl Kypr vyrovnat, a byl u toho znovu Konstantinou, ten se dostal k míči, který neudržel Daniel Zítka a z prázdné branky musel vykopávat David Rozehnal.

Pojistka přišla hned o čtyři minuty později. Jaroslav Plašil našel po rohovém kopu hlavu Jana Kollera a ten bez problému vstřelil druhý český gól do kyperské sítě. Domácí se mohli ještě vrátit do zápasu rychlou kontaktní brankou. Velmi blízko k ní měl Okkas, ale ze dvou metrů minul branku. Čeští fotbalisté už si výsledek pohlídali a zaslouženě zvítězili 2:0. Vítězství také znamená konečné první místo ve skupině D a nasazení do druhého losovacího koše pro evropský šampionát v Rakousku a Švýcarsku.

Autor: Ondřej Linhart / ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hou§! kypr vyhraje,stopro,sázim na ně. dávám 2:1. za litra to dám a vyhraju majland! JUPÍ

Reagovat
smazaný uživatel

Litr v prdeli, to nasere...

Reagovat
Shevchenko

BLbý čas, mám fotbal v 19:00 a ono to bude končit ve čtvrt na osm, takže na h*vno 1:2 (Konstantinou - Koller, Baroš)

Reagovat
Kily

někteří jsou na tom ještě hůř, já mám od šesti šipky

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, to si musíte umět zařídit. Fotbálek mám od tří a v hanspaulce máme tuto středu výjimečně volno. Holt štěstí. Doufám že ten fotbal bude stát za to.

Reagovat
-Kopy-

Druhá liga, taky liga

Reagovat
Kily

zase si přihřejváš polívčičku? Já ti to tady sčítám a tak za tejden se už bude vařit voda

jinak ještě jedna věc - pamatuješ, jak jsem psal, že pokud tě Fenin porazí v tipech, tak půjde jeho cena nahoru? Měl jsem pravdu, akorát jsem nečekal, že ho tohle jedno vítězství posune až na 200 milionů korun

Reagovat
-Kopy-

Taky to bylo hodně cenný vítězství, proti velmi silnému soupeři

Reagovat
smazaný uživatel

Kypyr nevyhraje ani náhodou, i když jsem četl, že si hodně věří.Možná vydřou remízu, ale i ta se jím s největší p-stí nepodaří.Chytat bude Zítka.

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám že to nebude nikterak snadné. Nicméně přeci jen kvalita je na naší straně. Takže nejpravděpodobněji mi vychází 1:2 pro naše. Domácí dokáží hrát sympatický bojovný fotbal, ale tureckou část ostrova tenhle zápas vůbec nezajímá a bude sledovat Turky s Bosnou což se také může projevit. Takže hoši bojovat!

Reagovat
smazaný uživatel

ta pravdepodobna sestava se mi vubec nelibi..to chce zkouset nove hrace? me by se to libilo takto

Zitka

Pospech,Kovac,Rozehnal,Kladrubsky

Baros,Matejovsky,Galasek,Plasil,Pudil

Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

Z bláta do louže.

Reagovat
smazaný uživatel

proc myslis? uz nominace je spatna, Spartani hrajou uplne kulove, ale v narodaku budou kvuli Kostalovi porad. Ale mas pravdu, maji talent, ty goly proti slovakum byly prece vystavni ..jak Kulic tak i Kadlec. Ale jinak doufam, ze Kypr porazime at bude hrat kdokoliv. Koller je do utoku nejlepsi volba, ale myslel jsem, ze by se mohl ukazat Fenin jestli by to zvladl, navic Kypr ma lepsi utok jak obranu a to by mu urcite pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš na křídle, Kladrubský v sestavě (ten se nemusí ani zkoušet, zatím je marný).

Reagovat
smazaný uživatel

Baroše jsem tam dal proto, že se dá hrát i 3-5-2 pak by mohl hrát v útoku vedle Fenina a Pospěch by mohl do zálohy, proste by se to prizpusobilo útoceni/braneni. Baros je rychly, na kridle by mu to mohlo sedet mnohem vic nez Plasilovi. S Kladrubskym souhlas, ale Kadlec ani ten druhy matlak...jo, Zapotocny nejsou lepsi. Grygera je zraneny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkýýýýý

Reagovat
smazaný uživatel

to je pokoukáníčko

Reagovat
Arne

hmm, místo toho posloucháme "... zapni si kšandy, pozdavuj vlaštovky a muziko ty hraj"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ted sem to zapl co se děje že to nevysílají? Kypřenům klikl signál nebo co?

Reagovat
Arne

jo, teď se to snad vzchopilo, tak jdem koukat

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobrej vtip od čt.......

Reagovat
Shevchenko

Jasně od ČT

Reagovat
M11

zapni si ksandy ti nevoni ct za to nemuze

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim, že čt za to nemůže. Ale to nic nemění na tom, že je to na hovno.

Reagovat
M11

ach jo ten online prenos... plasil nahrava plasilovi...domaci pospech centruje... dalsi sance domacich kulic v ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

zaplať panbů, snad už to bude v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec neskutečně špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

To samý jsem říkal doma v 81. minutě, jojo.

Reagovat
smazaný uživatel

No, všichni jsou dneska vcelku špatní. Nějak se mi to nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Ale není to tak strašný, hráli to, co stačilo, ta sestava byla trochu slepená, dobrý byl rychlý gól Pudila. Spíš jsem čekal víc od Kypru, hráli takovej neuspořádanej huráfotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se ten Plašil skutečně začíná čím dál víc líbit. Já ho dřív vůbec nemusel ,mě připadal že na to zkrátka nemá ale chlapec se vyšvihnul k velmi solidním výkonům.

Reagovat
smazaný uživatel

To samý jsem říkal doma v 83.minutě, jojo.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz hraje spis ve stredu zalohy tak jo ok...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tam je jeho flek, říkám už to dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

akorat normalne ve stredu hraje rosa a galaesk...

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že Rosa s Plašilem na středu by byli super, ale to musí Bruckner vědět líp, nejsem trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych radši přesunul Rosického doleva, když tak hraje v Arsenalu...

Reagovat
Shevchenko

Přesně tak, do středu ještě Jarolím a na pravo Sionko.

Reagovat
smazaný uživatel

blbecci

Reagovat
rufus

No možná ne zas takový blbečci.. Jestli totiž dosáhnou svýho a spadnou do druhýho koše pro los zákl. skupin, tak nakonec ukážou jako UEFA má "inteligentní" metodu pro nasazení do košů.. Jinak samozřejmě způsob dosažení neschvaluju

Reagovat
smazaný uživatel

parádní folk z roku 94.. .. Luxusní song, hmm jak jen se jmenoval, "Prase" nebo tak nějak . No nic trošku mne to naštvalo, těšil jsem se na pohodový oddychový fotbal. Ale o nic moc jsem zřejmě nepřišel. Rozpačitý výkon ČR, jedině tak se to dá nazvat.. ale stačilo to

(1-10)

Zítka-6-neměl moc práce, ale třikrát hrál důležitou roli. Poprvé když zkrotil po propadlém míči prudkou střelu myslím Konstantinoua, podruhé prohrál tvrdý souboj s tím samým hráčem (málem gol), a nakonec potřetí když skvěle vystartoval proti Aloneftisovi. "Nevděčný" zápas zvládl, snažil se rychle rozehrávat, spokojenost.

Pospěch-5,5-líbí se mi, ovšem proti Kypru to byl průměrný výkon, ale on má na základ repre.

Kováč-7-skvělý ve vzduchu, neústupný na zemi

Rozehnal-6-opět slušný výkon, mírně nadprůměrná stálice obrany, dnes dokonce myslím kapitán

Kadlec-5-k takové známce mu pomohla jenom neuvěřitelná bojovnost, fakt je to jeden z největších kamikaze. Ale kazí a není zrovna do kombinace.

Galásek-5,5-líbil se mi, i když mohl být víc vidět, ale pořád si ten mírný nadprůměr odehraje.

Matějovský-5,5-velice snaživý, leč proti Kypru marný. Nevyšlo mu velké množství kolmic, až moc velké.

Plašil-5,5-také mírně nadprůměrná, ale hrál ležérně a tím mne vytáčel. Také rohy kopal docela bídně, ovšem jeden mu vyšel a to asi stačí.

Pudil-7-super, líbil se mi. Snažil se, kombinoval, dobře přihrával, hezká výkon a fantastická střela (ala Henry levou)

Koller-6-to je srdcař, nad každou zmařenou šancí málem brečí, ikona. I když nijak nevynikal výkonem, musím kladně ohodnotit už jeho bojovnost, jako pokaždé vlastně.

Kulič-4,5- šedý průměr, no nevím no. Formu teda rozhodně nemá.

Baroš-6-super, líbil se mi. Hodně se nabízel, dral se do střely, podržel míč.. jj, není to ten onen Baroš, ale je to plnohodnotný hráč repre.

Fenin-5,5-není to ono, ale kvalitu má. Něco mu ale chybí, vidím to na něm pokaždé. Asi to bude zkušenost, zřejmě, je mladý.. na druhou stranu by mohl více přesvědčovat, i když nastupuje na 20 minut.

Kladrubský-nehodnotím, o cosi se snažil v závěru, neměl čas na to něco zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkové prvenství ve skupině určitě potěší, jsme před ze všech stran vychvalovanými Němci. Ať už je Bruckner jaký je, zaslouží si spolu s týmem pochvalu, reprezentace se opět začíná zvedat.

Snad jim to vydrží do Eura.

Reagovat
Kapřík

Taky myslím. Mám pocit že se mu tady tak trochu křivdilo, vyčítalo se mu tu snad všechno, i když hromada z toho plným právem. Ale já už od mistrovství světa říkám, že počkám po Euru a pak budu hodnotit. Ale výsledky zatím má a to je hlavní. Něco mi říká že na něj jednou budeme ještě s láskou a nostalgií vzpomínat...

Reagovat
smazaný uživatel

To budeme, dostal náš třikrát po sobě na velký turnaj. Co víc chceme? V minulosti neexistovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na druhou stranu musí každý vzít v potaz, že kdyby na něj nebyl vyvíjen takový tlak, žádné nové hráče by nezkoušel a dál by tam stavěl své Jiránky, Sivoky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. Musím říct, že jsem v určitý části EURA propadal beznaději, ale teď už to zase vypadá růžovějc. Brückner ať je jakej je, tak náš nároďák přivedl už na 3. velkou akci za sebou, což je vzkutku husarskej kousek a ač se s jeho nominací někdy opravdu nedá souhlasit, tak on má zodpovědnost a vychází mu to, takže musíme držet hubu a krok. Každopádně se přidávám a též klukům a hlavně Karlovi děkuju za výbornou reprezentaci státu

Reagovat
smazaný uživatel

PS: jen zapolemizuju, jak krušný časy musí prožívat wector, kterej naší repre nefandí. Chudák. Každej okolo něj slaví a on má hlavu v dlaních

Reagovat
smazaný uživatel

Na konec kvalifikace důležitá výhra na Kypru znamená 1.místo ve skupině a hl. před Německem, což jsem na startu kvalifikace vůbec nečekal. Ukázalo se, že stále patříme mezi širší evropskou, potažmo i světovou špičku. Vypadá to, že se situace v reprezentaci nejen uklidnila a stabilizovala, ale že i výkonnostně začala opět mírně stoupat. Kritiky ustali, ale to neznamená, že je vše zase v pořádku. Nic není čisté, jak se třpití. Vedení ČMFS a realizační část reprezentace si ale nic nepřipouští, takže uvidíme po Euru. Výhodou už bude, že se rozšířil kádr, když se někdo zraní, už bude kam sáhnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele