základní skupiny - skupina B, 2. kolo
09.06.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Německo "21" - Španělsko "21" 0:1

Dva nejproduktivnější celky kvalifikačního cyklu žádný střelecký koncert nenabídly, ze skupiny smrti nicméně po dvou kolech dohromady udělaly jasnou záležitost. Zakřiknutí Němci se vepředu sotva prosazovali, zatímco již 23 soutěžních utkání neporažení Španělé si v klidu počkali na "obvyklého" spasitele Moratu...

Úvodem ostře sledovaného klání si Španělé okamžitě zjednali pořádek, jak se na ně sluší a patří. A to jak sérií živelných kombinací, tak střeleckou šňůrou aktivního Kokeho, který jenom během úvodní desetiminutovky pokoušel štěstí ze tří různých pozic. Němci se pochopitelně snažili od počátku sázet na brejky, ty jim ale dlouho vynášeli leda železně mařené přímé kopy ze solidních míst. Nezadařilo se Holtbymu zprava ani Clemensovi z druhé strany.

Největší šanci poločasu tím pádem nepřekvapivě připisujeme Španělům: Sorg lacině daroval mičudu Thiagovi a ten z levé strany divže překrásně nedokroutil balon na zadní tyč. Nakonec se uspokojivě zaplněným stánkem v Netanye rozezněla akorát branková konstrukce, nikoliv zástup španělských fanoušků.

Ti dále měli k povyku blízko snad jen poté, co Rodrigo využil Iscovy výzvy k předlouhé kličce brankáři a zacílil do boční sítě. Naproti tomu německý soubor na sebe ještě do pauzy upozornil skrze Clemensovu nadějnou ránu po jednom z mála postupných útoků, který předznamenal relativní vyrovnání hry ke konci poločasu.

Druhé dějství už opět ve familiárním stylu načaly další dvě až tři akce po Jantschkeho levé straně, ani jednu z nich se ale Španělům nepovedlo pořádně zakončit. Teprve v rámci nadstavby jedné takové křídelní akce se málem prosadil Illarramendi, jehož o chlup zradila faleš.

Němečtí mládežníci se za celou druhou část prakticky nedostali k ničemu důležitému. Nadějně rozjetý protiútok akorát po více než hodině hry zazdil Volland, což zřejmě můžeme připsat šoku z předešlé situace před Lenem. Ten totiž dříve pouze vyrazil Rodrigovu střelu, aby za vydatné pomoci Gintera s Lassogou hasil značné nebezpečí příchozí bezprostředně poté.

Také v kontextu celého zápasu každopádně Leno nepůsobil vůbec jistě, a svůj rozpačitý výkon ideálně podtrhl v 86. minutě. Tehdy se po levé straně prosmýkl spasitel Morata, trestuhodně propasíroval míč podél bližší tyčky do sítě a v závěrečné desetiminutovce tak znovu favoritovi turnaje zařídil těsné, ale nesmírně cenné vítězství 1:0.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nejlepší zápas skupin tip 3:3/2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0/0:1/1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
PePiG7

Morata

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele