2. kolo
19.08.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Gólová stavidla PSG otevřel až nástup hvězd. Mbappého penalta znamenala pouze bod

PSG i ve druhém kole Ligue 1 klopýtlo a na hřišti Toulouse si připsalo pouze bod za remízu 1:1. Favorit celé soutěže se po úvodní bezbrankové remíze s Lorientem neprosadil ani v první půli utkání proti Les Violets, na což kouč Luis Enrique zareagoval brzkým nasazením dvou největších ofenzivních hvězd. V případě Kyliana Mbappého to mělo takřka okamžitý efekt, jelikož navrátilec do kádru pařížského celku po 11 minutách na hřišti proměnil pokutový kop. Ani to ale úřadujícímu mistrovi nestačilo k první ligové výhře sezony, neboť krátce před koncem vyrovnal rovněž z penalty Zakaria Aboukhlal.

Fialky na úvod nejvyšší francouzské soutěže zvládly reprízu nedávného finále Coupe de France a opět porazily Nantes. Tentokrát k tomu však vedla na rozdíl od dubnového střetnutí trnitá cesta, když musely otáčet skóre a až v 91. minutě rozhodl sváteční střelec Rasmus Nicolaisen. Tříbodový start se naopak netýkal PSG, které doma překvapivě remizovalo s Lorientem. Vedení klubu možná i kvůli tomu zařadilo zpět do tréninkového procesu A-týmu Mbappého, zápas ale hvězdný útočník začal pouze na lavičce náhradníků.

Pařížský celek si sice od úvodního hvizdu vytvořil výraznou převahu v držení míče, ale kvůli jeho pomalé a často nepřesné kombinaci viděli diváci první zakončení celého duelu až ve 20. minutě, kdy ostrý projektil z kopačky Achrafa Hakimiho výborným zákrokem zneškodnil Guillaume Restes. Další dramatické momenty přinesl až závěr poločasu. Hakimi nejprve předložil míč do výborné pozice Goncalu Ramosovi, jenž však bránu trestuhodně minul. Krátce nato pálil na druhé straně těsně nad Mikkel Desler a v nastaveném čase ještě musel proti pohotovému pokusu Ramose zasahovat Restes.

V 50. minutě se obhájce titulu konečně dočkal přesného zásahu, jenže brance Warrena Zaïre-Emeryho předcházelo postavení mimo hru. Pak už přišla řada na Mbappého, jehož příchod okamžitě oživil výkon PSG. Právě ikona Les Parisiens byla v 60. minutě faulována ve vápně a sám elitní kanonýr s přehledem nařízenou penaltu proměnil. Na začátku závěrečné čtvrthodiny málem navýšil náskok favorita Vitinha, jehož lob minul Restesovu bránu jen o pár decimetrů. Nepřesné zakončení mohlo 23letého Portugalce mrzet o to více, že v 87. minutě vyrovnal z pokutového kopu po faulu Hakimiho Aboukhlal.

Toulouse se tak povedlo proti věhlasnému soupeři poprvé od roku 2017 bodovat. V příštím kole se 27. srpna představí ve Štrasburku, PSG o den dříve přivítá Lens.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele