26. kolo
17.03.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Remeš při prolomení domácí série neúspěchů ukončila nadvládu Mét

Hráči Remeše porazili ve 26. kole Ligue 1 na vlastní půdě Méty 2:1. Domácí tým sice do utkání vstoupil výborně, když už ve třetí minutě zařídil po parádní akci vedení Oumar Diakité, hosté však záhy snížili. Přestože domácí měli poté převahu, vítěznou trefu se jim podařilo vsítit až v 79. minutě, kdy se prosadil Junja Ito. Červenobílí tak porazili Les Grenats v soutěžním klání poprvé od roku 2012, přičemž zároveň konečně uspěli před vlastním publikem v roce 2024.

Remeš se stále nemohla vyhrabat z herní krize, do které spadla už na konci ledna. Z posledních osmi zápasů se radovala z vítězství pouze jednou, spokojeno však mohla být s výkonem na hřišti PSG v minulém kole, kde uhrála cennou remízu 2:2. Méty měly za sebou dvě klíčová utkání, když v obou případech porazily své konkurenty v boji o záchranu, přičemž ani jednou neinkasovaly.

Vstup do utkání byl pro domácí tým snový, neboť hned první útočnou akci využil na maximum. Už ve třetí minutě Reda Khadra znepříjemnil rozehrávku soupeře a po vybojování míče vyslal do jasné gólové pozice Diakitého. Ten si šikovně položil brankáře a poté bez problému rozvlnil síť střelou do levého dolního rohu. Ve 12. minutě domácí zahrávalo rohový kop, kde si na centrovaný balon nejlépe vyskočil Emmanuel Agbadou, ale při souboji si počínal příliš ostře a gól mu nebyl uznán. Z následující akce přišla na druhé straně další nepříjemná situace pro červenobílé, neboť Arthur Atta po postranní vzdušné přihrávce vyrovnal ranou z voleje. Domácí byli i poté nebezpečnějším týmem, ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Po změně stran pokračovala Remeš ve zvýšené ofenzivní aktivitě a na svého soupeře valila jeden útok za druhým. Trápila se ale především ve finální fázi a jeho pokusy často mířily jen těsně mimo tři tyče. Klíčový momentem se stala akce až v 79. minutě. Ito předvedl bojovnost uvnitř pokutového území a následně vyslal prudkou ránu do pravé šibenice, na kterou brankář hostů neměl šanci reagovat. Jeho trefa znamenala první výhru červenobílých na vlastní půdě v letošním roce.

Les Rouge et Blanc tak utli vítěznou šňůru Mét a doma získali tři body. Obě mužstva sehrají další zápas 30. března. Reims změří síly s Lyonem, Les Grenats se utkají s Monakem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele