8. kolo
07.10.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Jakobs dodal Monaku gólovým aromatem kuráž. Bývalé spoluhráče z Reims pozdravil Balogun

Monako zvítězilo v osmém kole Ligue 1 na půdě Remeše 3:1. Utkání střelecky otevřel ve 42. minutě Ismail Jakobs, jenž si po příchodu z léta 2021 připsal v knížecím klubu vůbec první zásah. Jeho gól do šatny povzbudil spoluhráče, kteří se pak krátce po přestávce trefili dvakrát v rozmezí tří minut. Jedním z úspěšných střelců byl také Folarin Balogun, jenž si angažmá na Azurovém pobřeží vysloužil díky 21 ligovým brankám z minulé sezony, kdy působil právě v Remeši.

Ambiciózní Monako si dokázalo svou situaci náležitě zkomplikovat, když proti Lorientu i Nice inkasovalo pár desítek sekund před koncem utkání, což jej pokaždé stálo body. Pořádná fuška čekala na knížecí klub i proti Marseille, která dvakrát vedla, nakonec ji ale o body obral 21letý talent Maghnes Akliouche. Ve vítězné náladě vstupoval do zápasu také celek z Remeše, jenž si nedávno připsal skalpy zvučných soupeřů, když nejdříve porazil Lille a následně i doma Lyon.

Domácí začali aktivněji a hned v úvodu si málem zajistili vedení. Keito Nakamura se dostal po průnikové přihrávce do situace jeden na jednoho s brankářem Philippem Köhnem, ten však chytře vyběhl a značně zredukoval střelecký úhel. Na opačně straně se klub z Azurového pobřeží při svých útočných snahách spoléhal zejména na Baloguna. Jeho pokus po standardní situaci však zablokoval jeden z obránců domácího celku. Fotbalisté knížecího klubu se přesto prosadili ještě v úvodním dějství. O prolomení bezbrankového stavu se postaral Jakobs, který chytře číhal na zadní tyči a míč nasměroval do protipohybu gólmana.

Fotbalový klub z Remeše naprosto zaspal start druhé půle. Nejprve zvýšil náskok svého celku Balogun, přičemž neuběhla ani celá minuta. Pokus amerického útočníka rozvlnil síť i s dávkou štěstí, protože jej mírně tečoval jeden z obránců Remeše.

O chvíli později přidal definitivní tečku Wissam Ben Yedder. Možná proto, že není zdaleka nejvyšší postavy, byl ponechán naprosto osamocen a z bezprostřední blízkosti se hlavou nemýlil. V 57. minutě snížil stav duelu Teddy Teuma proměněným pokutovým kopem. Kromě toho se tempo následně uklidnilo a diváci už žádnou další branku neviděli.

Hosté zvládli jeden ze šlágrů kola, a reprezentační pauzu tak stráví na čele tabulky. Oba celky se příště představí až 22. října. Remeš navštíví Toulouse, Monako se doma střetne s Métami.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele