1. kolo
13.08.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Spící útok Lyonu se probral pozdě, Olympique padl s farmou Chelsea vedenou legendou Arsenalu

Hráči Štrasburku vyhráli v prvním kole Ligue 1 na vlastním hřišti nad Lyonem 2:1. Domácí celek, jenž patří do portfolia majitelů londýnské Chelsea, se v premiérovém soutěžním klání pod vedením Patricka Vieiry dlouho spíše bránil. Alexandre Lacazette však spálil několik šancí, čímž potvrdil rozpoložení, v němž se už od letní přípravy nacházela celá ofenziva Les Gones. Po změně stran se už Alsasané osmělili a hned dvakrát dokonce skórovali, přičemž rozhodující trefu měl na svědomí Lebo Mothiba. Následné snížení Nicoláse Tagliafica přišlo příliš pozdě.

Lyon nezažil ideální přípravu, když čtyřikrát v řadě prohrál bez jediné vstřelené branky. I pro tuto sezonu však měl ve svém týmu druhého nejlepšího kanonýra loňského ročníku Lacazetta, jenž loni nastřílel fantastických 27 branek. Na druhé straně Štrasburk určitě nechtěl zopakovat výkony z minulé sezony, kdy se dlouho trápil se záchranou.

Natěšenými fanoušky zaplněný stadion Stade de la Meinau přihlížel prvnímu náznaku šance už v páté minutě, kdy se Emanuel Emegha dral do zakončení, tvrdě jej však zastavila obrana Lyonu. Emegha se v další příležitosti objevil po 20 minutách hry, jenže úmyslně přehlížel lépe postaveného spoluhráče a sám ani nezakončil. Hru na delší dobu přerušilo ošetřování Maxenceho Caquereta, který ovšem ukázal tuhý kořínek, když se po silném krvácení z obočí hlásil záhy do hry. A Lyonu se mohla jeho iniciativa vyplatit ve 42. minutě, kdy vyslal k úniku Lacazetta, jehož pokus ale vyrazil Matz Sels na tyč.

První výraznou příležitost druhé půle zařídil pro Štrasburk až po hodině hry Thomas Delaine, jenž svým únikem po levém kraji přinutil protihráče kousek před vápnem faulovat. K přímému kopu z ostrého úhlu se postavil Jean-Ricner Bellegarde, jehož střílená nabídka spoluhráčům skončila až za zády brankáře. Domácí své vedení navýšili v 75. minutě po bleskovém útoku vedeném po pravé straně Bellegardem, jehož pasu využil Mothiba. Zaskočený Lyon se v ofenzivě začal činit až v závěru. Po spoustě šancí přišel gól z kopačky Tagliafica, jenž doklepl do odkryté sítě prudkou nahrávku od Caquereta.

Na srovnání se však už hosté nezmohli, a Štrasburk tak získal tři body. V dalším utkání pojede 20. srpna na půdu Monaka, kde jej bude čekat další těžká zkouška. Les Gones změří o den dříve síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dirtyfoxx420

Škoda 3 bodů, ten první gól byl haluz a pak se sesypali jak malý smradi až z toho dostali i gol druhý a pak už neměli čas na vyrovnání.

Jinak výkon celkem fajn, když se to doladí a bude k ruce i nějaký to štěstí a půjdou si za tím, tak s takovým by jsme mohli i urvat poháry... snad už

Škoda jen že se na trhu oslabujem a pořádný posily nikde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele