4. kolo
03.09.2023 20:45 CET
1 : 4
(0:4)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Lyon se zmítá v problémech, Pařížané v čele s Mbappém udělali z obrany rivala trhací kalendář

PSG zvítězilo ve čtvrtém kole Ligue 1 na hřišti Lyonu vysoko 4:1. Do vedení šel úřadující mistr již ve čtvrté minutě, kdy nařízenou penaltu proměnil Kylian Mbappé, jenž zvládl ještě do poločasu přidat další branku. Francouzskou superhvězdu přesnými trefami doplnili Achraf Hakimi a Marco Asensio. Pařížané tak lyonský stánek vyloupili již počtvrté z posledních pěti soutěžních návštěv a zůstali v lize neporaženi, naopak Les Gones mají po úvodních čtyřech kolech na kontě jediný bod.

Přesto, že ani jedno z věhlasných jmen francouzského fotbalu nevstoupilo do nového ročníku dle svých představ, ve výrazně větší pohodě se nacházeli Pařížané. Ti si po dvou remízách připsali minulý víkend první výhru, a navíc se mohli opět spoléhat na nezastavitelného Mbappého. Zato Lyon, který prožíval nejhorší ligový start od sezony 1992/1993, sice v posledním duelu s Nice získal premiérový bod, avšak již ve druhém klání v řadě mu scházel vykartovaný Alexandre Lacazette.

První důležitý moment utkání přišel již ve třetí minutě, kdy Corentin Tolisso fauloval ve vápně Manuela Ugarteho a Pařížané dostali příležitost skórovat z penalty. K té se postavil Mbappé a prudkou střelou doprostřed brány poslal svůj tým do vedení. Ve 20. minutě se PSG mohlo radovat již podruhé. K odraženému balonu se v malém vápně dostal Hakimi a bez problému ho uklidil za záda gólmana. Domácí mohli snížit po půlhodině hry, ale Duje Čaleta-Car nezamířil přesně. Ve 38. minutě zvyšoval už na rozdíl tří branek střelou zevnitř pokutového území Asensio. Snový poločas pak zpečetil v nastaveném čase svým druhým gólem Mbappé.

Krátce po změně stran Lyon málem snížil. Pokus Ernesta Nuamaha však Gianluigi Donnarumma pokryl. V 56. minutě mohl Ousmane Dembélé přidat další gólovou čárku na účet domácích, ale míč vyslaný od jeho hlavy se zastavil o horní tyč brankové konstrukce. Stejný hráč to zkoušel znovu v 65. minutě. Tentokrát jeho střela těsně minula pravou tyč.

Poté se po rohovém kopu dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti Nuamah. Míč však nasměroval do míst, kde se nacházel připravený Donnarumma. Po následné situaci ve vápně odhalil videoasistent provinění ze strany hostů a hráči Lyonu měli k dispozici penaltu, kterou s přehledem umístil k pravé tyči Corentin Tolisso.

PSG využilo bídné formy domácích a podruhé v řadě vyhrálo. Na úspěch se pokusí navázat 17. září proti Nice, Lyon bude ve stejný den hostit nováčka z Le Havru.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele