26. kolo
17.03.2024 20:45 CET
2 : 6
(2:2)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Málo vídanou remízovou sérii Pařížanů pomohl zlomit hattrick Mbappého

Hráči PSG po třech nerozhodných výsledcích v řadě, což byla nejdelší série Pařížanů bez vítězství od jara 2022, zabrali a ve 26. kole Ligue 1 zvítězili v Montpellieru 6:2. Hosté měli zápas takřka dokonale rozehraný, jelikož je v úvodních 22 minutách poslal gólem a asistencí do pohodlného vedení Kylian Mbappé. Druhá část úvodního dějství se však favoritovi vůbec nepovedla a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu, po změně stran ale hosté nenechali nic náhodě a čtyřmi brankami strhli výhru na svou stranu. Hned dvě z nich měl na svědomí Mbappé, jenž svůj hattrick dokonal v 63. minutě.

Pařížané chtěli v Montpellieru přerušit sérii tří ligových remíz v řadě, která zúžila jejich náskok v čele tabulky na 10 bodů. K tomu jim mohl pomoci i hrdina nedávného pohárového utkání Fabián Ruiz, avšak ten začal na lavičce náhradníků. Na trávníku naopak nechyběl od úvodního hvizdu domácí Téji Savanier, jenž si navzdory špatnému tabulkovému postavení La Paillade udržoval vynikající výkony.

O úvodní slovo se přihlásil Montpellier v deváté minutě utkání. Léo Leroy si navedl míč na hranici šestnáctky, jeho střelu k levé tyči si však Gianluigi Donnarumma pohlídal. Na druhé straně předvedl o pět minut později Vitinha krásnou individuální akci a technickým obstřelem z dálky nedal brankáři šanci. Zhruba v polovině první půle si zpracoval na levé straně vápna míč Kylian Mbappé a z úhlu zvýšil vedení červenomodrých. Kontaktní branku dokázal tým z jihu Francie vstřelit ve 30. minutě, kdy skákavý balon doklepl svou hlavičkou Arnaud Nordin. Domácí dostali v poslední minutě prvního poločasu výhodu penalty a Savanier ji zkušeně proměnil ranou do levé šibenice.

Kanonýr Mbappé zajistil hostům skvělý start druhého poločasu. V 50. minutě po rychlé kličce vyzkoušel technický obstřel, který se od břevna odrazil do branky. Netrvalo to ani tři minuty a Dimitry Bertaud lovil znovu míč ze sítě. Tentokrát vyprodukoval ze své kopačky ránu Kang-In Lee, jehož projektil byl přesný. V 63. minutě dovršil Mbappé hattrick, když ho šestnáctce našel Vitinha a jeho rychlá střela skončila u levé tyče. Domácí dostali výhodu penalty již po druhé v zápase, ale tentokrát byl verdikt sudího odvolán. Tečku za skvělým výkonem mistra ligy přidal Nuno Mendes střelou na přední tyč minutu před koncem základní hrací doby.

Montpellier tak Pařížany o body nepřipravil. Další duel jej čeká 31. března v Le Havru, PSG se ve stejný den utká s Marseille.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele