10. kolo
29.10.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bafode Diakite (© AFP)

Dogy si po bratislavském předkrmu smlsly na Monaku. K výhře Lille přispěl i bývalý Kníže

Fotbalisté Lille porazili v 10. kole Ligue 1 Monako 2:0, a udělali tak vítěznou tečku za vydařeným týdnem, v němž na evropské scéně porazili Slovan Bratislava. Dogy o výhře rozhodly dvěma góly už v první půli, kdy se prosadil i bývalý hráč knížecího klubu Ivan Cavaleiro. Hosté se tedy po druhé porážce v sezoně nevrátili na první místo a zůstali třetí, tým ze severu Francie se zařadil na čtvrtou příčku.

Lille si, zdálo se, libovalo v těsných domácích bitvách. V aktuálním ročníku odehrálo před svými fanoušky napříč soutěžemi sedm duelů a šest z nich ovládlo, ani v jednom z nich však nevstřelilo více než dva góly. V ligové soutěži Dogám na vlastním hřišti výrazně zjednodušovala práci precizní obranná hra a právě ta musela být v nejlepší kondici proti Monaku. Knížata totiž disponovala nejlepším útokem ligy, který se v každém venkovním klání prosadil minimálně dvakrát.

Hostující ofenziva se k plnění normy snažila vykročit již po třech minutách, rána Krépina Diatta zpoza vápna ale zamířila těsně vedle. Dogy na příležitost knížecího klubu odpověděly hned vzápětí, projektil Yusufa Yaziciho však Philipp Köhn bez problémů zlikvidoval. Diváci v Lille sledovali vyrovnané střetnutí, ani jeden z týmů si v úvodní půlhodině další brankové příležitosti nevytvořil. Skóre se tak poprvé měnilo až krátce po jejím uplynutí, když Cavaleiro využil skvostného centru Edona Zhegrovy a ranou z voleje poslal domácí do vedení. Zhegrova mohl ještě v první půli přidat k asistenci i úspěšnou trefu, jenže jeho projektil pod břevno Köhn vyrazil. Dogy přesto ještě před odchodem do šaten navýšily své vedení, když po další přesné přihrávce Zhegrovy uspěl ranou na zadní tyč Bafodé Diakité.

V úvodu druhého poločasu napřáhl k dalekonosné střele Aleksandr Golovin, nulu na straně Monaka ale umazat nedokázal. Knížata svého soupeře přehrávala, Wissam Ben Yedder v další příležitosti hostů zakončil těsně vedle vzdálenější tyče. V 69. minutě se již svěřenci Adi Hüttera radovali z kontaktní trefy, zásah Myrona Boadu však kvůli ofsajdovému postavení neplatil. O pět minut později vypálil z hranice vápna Maghnes Akliouche, ani francouzský záložník ovšem pozorného Lucase Chevaliera překonat nedokázal. Gólman Lille si pohlídal i další pokus Golovina, jenž jej prověřil stříleným centrem z přímého kopu. Hosté se snažili závěr utkání zdramatizovat, Akliouche ale rozvlnil jenom boční síť.

Souboj týmů z popředí tabulky tak zvládlo lépe Lille. To se v příštím kole představí 4. listopadu na hřišti Marseille, Monako o den později přivítá Brest.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele