26. kolo
16.03.2024 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Emmanuel Emegha (© AFP)

Štrasburk prvním ligovým vítězstvím v letošním roce prohloubil domácí kletbu Nantes

Nantes prohrálo ve 26. kole Ligue 1 na svém hřišti se Štrasburkem 1:3. Svěřenci Patricka Vieiry se rychle ujali vedení, když se už ve třetí minutě trefil zkušený šutér Kevin Gameiro. Kanárci sice dokázali zásluhou Eraye Comerta srovnat, na zisk bodů jim to ovšem nestačilo. V 62. minutě totiž potrestal chybu v rozehrávce nakonec dvougólový Emanuel Emegha, jenž tak strhl první ligovou výhru od 20. prosince na stranu Alsasanů. Žlutozelení naopak museli zkousnout už sedmou soutěžní porážku před vlastním publikem v řadě.

Skvělý vstup do sezony byl v Nantes už dávno zapomenut, jelikož se Kanárci kvůli velmi bídné formě z posledních měsíců propadli až do sestupové propasti. Stále však nebyl důvod k panice, jelikož jen jedno vítězství je mohlo vyhoupnout o několik pozic nahoru. O to více byla klíčová bitva se Štrasburkem, který se nacházel jen o dva body nad žlutozelenými, přičemž v letošním kalendářním roce v lize ještě nepoznal chuť vítězství.

Hosté ovšem vstoupili do zápasu ve velkém stylu a hned ve třetí minutě tečoval přízemní centr z pravé strany Gameiro a poslal svůj tým do brzkého vedení. Domácí mohli srovnat o pár minut později, střela Mostafa Mohameda z malého vápna nicméně byla zablokována a prosvištěla těsně vedle levé tyče. Egyptský útočník měl chvíli nato další šanci, tentokrát mířil pro změnu do boční sítě. Kanárci se dočkali srovnání ve 36. minutě, když po rohovém kopu dotlačil míč do sítě Comert. Ještě před poločasem mohl obrat dokonat Jean-Charles Castelletto, jeho tvrdou střelu ovšem skvěle vyrazil Alaa Bellaarouch.

Tým z Alsaska vstoupil stejně jako do prvního poločasu i do druhého lépe a v 62. minutě se znovu ujal vedení, míče se totiž po bídné rozehrávce domácích zmocnil Emegha a propálil Albana Lafonta. Nizozemský mladík ještě v 78. minutě přidal svým druhým gólem v zápasu na výhru Štrasburku razítko, když po náramné přihrávce obešel brankáře a uklidil balon do prázdné brány.

Nantes tak neprolomilo sérii špatných výsledků a doma nezískalo ani bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 31. března. Kanárci se utkají s Nice, Alsasané změří síly s Rennes.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele