11. kolo
05.11.2023 17:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Videorozhodčí neměl pro Brest pochopení. Monako výhrou hodilo rukavici do nedalekého Nice

Monaco porazilo v 11. kole Ligue 1 na domácím hřišti Brest 2:0, když vítěznou branku vstřelil už v 16. minutě Denis Zakaria. Hosty v průběhu utkání sužovala velká dávka smůly, jelikož jim po intervencích videorozhodčího nebyly uznány dvě branky, a tak po povedeném úvodu sezony prohráli již třetí klání v řadě. Knížecí klub porazil Piráty na vlastním stadionu popáté za sebou a minimálně do večera se posunul na druhé místo v tabulce před Nice.

Brest v minulém kole vyždímal to nejlepší z PSG, jehož dvoubrankový náskok smazal góly, kterými orámoval poločasovou přestávku. V nervózním závěru však přece jen strhl výhru na stranu favorita Kylian Mbappé. Piráti se porážkou nemohli dlouho zaobírat, jelikož je v rychlém sledu čekal další velkoklub francouzského fotbalu. Monako dokonce před minulým kolem vládlo celé Ligue 1, pak ovšem nestačilo na Lille a propadlo se na průběžnou třetí příčku.

Tentokrát však začali lépe hosté. Mahdi Camara nahrál míč za obranu až na Jérémyho Le Douarona, který vstřelil gól. Kvůli drobnému faulu nicméně jeho zásah nebyl po intervenci videorozhodčího uznán. A tak padla regulérní branka o chvíli později na druhé straně. Na rohový kop Aleksandra Golovina si nejvýše naskočil Zakaria a hlavou skóroval. Lilian Brassier poté rozvlnil síť taktéž hlavičkou, ke smůle Brestu však tato trefa opět neplatila, tentokrát kvůli ofsajdu.

Po změně stran pelášil po chybě obránce na bránu z úhlu Folarin Balogun, jenž se dostal i ke střele, tu však na poslední chvíli zblokoval Brassier. V 69. minutě už to ovšem bylo o dva góly. Youssouf Fofana přihrál míč na hranici šestnáctky Golovinovi, jehož rána zapadla až do sítě. Inkasovaná branka hosty nabudila. Brendan Chardonnet se o chvíli později vyhoupl na centr z rohového kopu, nicméně trefil pouze tyč. Další možnost měl Pierre Lees-Melou zpoza šestnáctky levačkou, ke smůle hostů jeho razantní pokus fantasticky vyrazil brankář Philipp Köhn do břevna. I kvůli tomu Piráti v nedělní podvečer neskórovali. V nastaveném čase ještě Brassier uviděl zbytečnou druhou žlutou kartu, takže se do sprch přesunul o pár minut dřív.

Čekání Brestu na výhru se tak po další porážce protáhlo na pět zápasů. V příštím kole přivítá 12. listopadu Štrasburk, Monako se o den dříve představí na hřišti Le Havru.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele