6. kolo
22.09.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nice se nezaleklo ani dalšího zvučného soupeře. Balogunův dvojitý kolaps stál Monako body

Monako prohrálo v předehrávce šestého kola Ligue 1 na vlastním stadionu s Nice 0:1. Domácí mohli udělat výrazný krok k vítězství už v 11. minutě, kdy se postavil k pokutovému kopu Folarin Balogun, jenže jeho slabý pokus vychytal Marcin Bulka. To však nezabránilo odchovanci Arsenalu v tom, aby se po změně stran ujal druhé penalty, jenže i s ní si polský gólman poradil. V nastaveném čase tak udeřili Orli, kteří si po povedené akci Jérémieho Bogy odvezli ze hřiště knížecího klubu všechny body, a navíc se posunuli do čela tabulky.

Knížecí klub sice v posledním kole dokázal udržet neporazitelnost, remíza na půdě Lorientu pro něj však byla spíše ztrátou. Stále se ovšem nacházel na první příčce v tabulce, přičemž jej zdobila nejlepší defenziva v lize. Tentokrát se Monaku postavilo do cesty Nice, které se také pyšnilo dobrou formou a rovněž dosud nenašlo přemožitele. V předchozím klání si navíc vyšláplo i na PSG, které porazilo na jeho půdě 3:2.

Utkání v Monaku začalo pro fotbalisty Nice nešťastně, jelikož v 11. minutě museli čelit po faulu Jordana Lotomby pokutovému kopu. K tomu se postavil Balogun, zamířil po zemi k levé tyči, stopku mu ale vystavil skvělým zákrokem Bulka. Do vedení se tak mohli dostat Orli po půlhodině hry, jenže hlavička Sofiana Diopa skončila v náruči Philippa Köhna. Švýcarský gólman musel zasahovat i o chvíli později po šikovném uvolnění a střele Terema Moffiho na zadní tyč. V nastavení první půle měl na hlavě otevření skóre Balogun, ale míč skončil s přispěním Bulky na brankové konstrukci.

Stejný scénář jako v úvodu utkání nastal také po změně stran. Tentokrát ve vlastním vápně fauloval Morgan Sanson a Monako opět kopalo penaltu. Napravit si reputaci se pokusil tvrdou ranou doprostřed Balogun, avšak Bulka si na něj podruhé vyšlápl. Nice tak díky polské stěně mohlo strhnout utkání na svou stranu. V 78. minutě se totiž po rohovém kopu nejvýše vyšplhal Youssouf Ndayishimiye, svou hlavičkou naneštěstí pro Les Aiglons jen rozezvonil břevno. Devět minut před koncem se ještě jednou vyznamenal Bulka, když zlikvidoval pokus Takumiho Minamina. V nastavení se na cestu přímo do šestnáctky vydal střídající Boga a prvním přesným zásahem v novém působišti rozhodl.

Nice tak v důležitém souboji dvou dosud neporažených celků uspělo a odvezlo si domů všechny body. V následujícím kole svede 1. října bitvu s Brestem, Monako vyzve o den dříve Marseille.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele