9. kolo
22.10.2023 17:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Napodobení Schickova počinu z půlky Métám nestačilo. Golovin vrátil Monako zpět do čela

Monako porazilo v devátém kole Ligue 1 Méty 2:1 a vrátilo se do čela tabulky. Utkání ovšem nezačalo pro Knížata dobře, když chvíli po úvodním hvizdu vstřelil fantastický gól 19letý Lamine Camara, jenž střelou zpoza půlky hřiště napodobil slavnou trefu Patrika Schicka proti Skotsku z Eura 2020. Domácí skóre otočili díky dvěma trefám Aleksandra Golovina, který po změně stran rozvlnil síť parádní ranou z přímého kopu.

Monako se přes reprezentační přestávku v posledních teplých dnech vyhřívalo na prvním místě francouzské nejvyšší soutěže, kam se mimo jiné vydrápalo i díky posledním dvěma výhrám. Nebyla to ani zdaleka náhoda, že se knížecí klub nacházel na čele, jelikož v průběhu ligového ročníku dokázal vyzrát na silné soupeře, jako například Marseille, Lens nebo i Reims. Tentokrát je čekal papírově lehčí úkol, jelikož na jeho půdu přijely Méty, které třikrát v řadě padly bez vstřelené branky.

Fanoušci, kteří se při cestě na stadion opozdili, zmeškali trefu víkendu. Ještě v úvodní desetiminutovce spatřil mladík Lamine Camara chybu v postavení domácího brankáře a neváhal ani na chvíli. Napřáhl dokonce z vlastní poloviny hřiště a fantasticky zavěsil. Na opačné straně to byl jeho jmenovec Mohamed Camara, kdo se dostal do zajímavé příležitosti, ale prokázal své nedostatečné gólové schopnosti. Vzhledem ke zranění spoluhráče naskočil ještě v úvodním dějství českým fanouškům dobře známý Benjamin Tetteh. Vyrovnání přišlo z kopačky Golovina, který točivou střelou z úctyhodné vzdálenosti mohl konkurovat kráse úvodní trefy.

Golovin přidal po změně stran další brilantní zásah. Vedoucí trefu duelu nabídl příznivcům klubu z Azurového pobřeží v 55. minutě z přímého kopu i za pomocí brankové konstrukce. Takumi Minamino o několik málo minut poté potvrdil svůj nepovedený výkon spálenou šancí ze slibné pozice. Naštěstí pro něj ho tento okamžik nemusel mrzet, protože útočné snahy nováčka soutěže byly ve druhém dějství naprosto neškodné.

Monako tak potvrdilo roli favorita a ziskem tří bodů se udrželo na prvním místě v tabulce. Oba celky sehrají další ligový zápas 29. října. Knížecí klub se střetne s Lille, Méty poté změří v nováčkovském souboji síly s Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Méty bojovat! Aspoň bod!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele