23. kolo
11.02.2023 17:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

AS Monako uštědřilo Pařížanům třetí porážku v sezoně

Šlágr francouzské nejvyšší soutěže měl jasný průběh a překvapivě ne ve prospěch obhájců a lídra PSG. Svěřenci trenéra Christopha Galtiera podlehli domácímu Monaku 1:3 a ona třetí prohra v sezoně byla zároveň třetí porážkou od začátku nového roku. PSG i tak zůstává na čele Ligue 1, Monako je druhé.

Pařížané cestovali na stadion Luise II. bez několika opor včetně mistra světa Lionela Messiho a to dávalo tušit, že proti motivovanému soupeři přijdou problémy. V sestavě vedoucího celku tak dostali příležitost i méně vytěžovaní hráči a především v prvním poločase to hodně skřípalo.

A to se ukázalo hned záhy. Už ve 4. minutě Knížata udeřila, když se Alexandr Golovin i vinou šťastných odrazů probil k malému vápnu a překonal bezmocného Donnarummu. Aktivita Monaka pak pokračovala a o chvíli později byl italský brankář znovu v permanenci a ránu Aguilara reflexivním zákrokem vyrazil. Nicméně v 18. minutě vyrobila obrana PSG další chybu a tentokrát už Wissam Ben Yedder Donnarummu z úhlu propálil. AS Monako vedlo 2:0 a pro PSG to nebyl povedený začátek.

Teprve potom měli slušnou příležitost i hosté, ale Marquinhos v ní neuspěl. Vlastně to byla jedna z mála příležitostí PSG v celém zápase. Byl to až Warren Zaire-Emery ve 39. minutě, který vrátil aktuálního lídra zpět do hry. Nutno podotknout, že měl snadnou úlohu a krásnou kombinaci Pařížanů zakončoval do úplně prázdné branky.

Od PSG to byla spíše světlá výjimka. Monako předvedlo v prvním poločase skvělý výkon a korunovalo ho i třetí brankou. Wissam Ben Yedder dostal kolmou přihrávku mezi stopery a lehkým padáčkem přes Donnarummu vrátil Monaku dvoubrankové vedení. Průběžný výsledek 3:1 zcela odpovídal dění na hřišti.

Trenér PSG Christophe Galtier musel reagovat. Hra PSG byla hodně mdlá a domácí si dělali na hřišti co chtěli. Průchodnou defenzívu měl ucpat zkušený Sergio Ramos a skutečně po jeho příchodu šancí Monaka dramaticky ubylo.

Ne snad, že by Monako žádnou gólovku nemělo. Domácí se sice nemuseli za každou cenu hnát do útoku, ale v 74. minutě se jim naskytla vhodná příležitost a div, že si Ramos nevstřelil vlastní gól. Jeho snahu zamezit přihrávce fantasticky zachytil Donnarumma. PSG potřebovalo kontaktní branku, jenomže zatímco příchod Ramose obranu vyztužil, do ofenzívy se něco podobného nepodařilo. V nastaveném čase znovu čaroval Donnarumma, když se rychle přemístil k tyči a nohama vyrazil střelu Minamina. Právě díky italskému dlouhánovi nakonec PSG neschytalo debakl. Monako se díky tomu posunulo na druhé místo, PSG zůstává i přes porážku na čele Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele