13. kolo
30.10.2022 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monako po vítězství nad Angers nadále atakuje pohárové pozice

Fanoušci a fanynky knížecího klubu si na góly museli počkat až do druhého poločasu. I proto, že krátce před koncem toho prvního si Wissam Ben Yedder dovolil zahodit penaltu a potvrdil, že stále marně hledá loňskou formu. Nicméně tentokrát jej zastoupili jiný, tudíž SCO zůstane po deváté porážce přikované na samém chvostu tabulky Ligue 1.

Po uplynutí úvodní desetiminutovky se ke střele dostal Eliot Mazato. Yahia Fofana s ní neměl velké starosti. V 18. minutě to vypadalo, že se hosté dočkají penalty, protože došlo ke kontaktu Malanga Sarra s Adrienem Hunouem. Rozhodčí Stéphanie Frappart, která by se měla představit i na blížícím se mistrovství světa v Kataru, nakonec pokutový kop po prohlédnutí záznamu odvolala.

Ve 39. minutě si Ben Yedder výborně patičkou v šestnáctce přiklepnul míč. Ibrahim Amadou pro jeho kousky neměl přílišné pochopení a poslal jej na zem. Jenže sám faulovaný kopnul "pětku" hodně mizerně, takže nechal vyniknout brankáře. Himada Abdelliho pak vychytal Alexander Nübel. Následující akce výběru Géralda Baticleho už skončila gólem, ale nemohl být uznán kvůli ofsajdovému postavení. Otevírací dějství zakončil svou štiplavou ranou Takumi Minamino.

Krátce po změně stran nebezpečně pálil Pierrick Capelle a monacká jednička předvedla výborný zákrok. Díky němu mohlo jít AS za čtyři minutky do vedení. Wissam Ben Yedder ve vápně posunul doprava na Vandersona, na jehož centr do kapsy mezi obranou a gólmanem si počíhal Breel Embolo a zblízka skóroval - 1:0.

Po sedmdesáti minutách se kouč Clement na lavičce radoval znovu. Alexandr Golovin si nedělal přílišné problémy a technickou střelou z hranice velkého čtverce to trefil přesně pod břevno - 2:0. Alespoň o korekci výsledku se v závěru chtěl postarat Farid El Melali. Sice pláchnul Caio Henriquemu, leč brána mu byla o něco menší, než by býval potřeboval.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele