37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Partie dvou sestupujících celků vyšla lépe pro Angers

SCO zvítězilo po šestizápasové přestávce. Poslední příčku však neopustí, ani kdyby za týden porazilo Nantes. Estac pro změnu podvaadvacáté prohrál, třebaže skóroval jako první.

Je to tak, běžela 13. minuta, když Yasser Larouci vyprodukoval centr, který dokázal přetavit v gól Xavier Chavalerin, byť neměl vůbec jednoduchou pozici - 0:1. Halid Šabanović musel zpytovat svědomí, jelikož krátce předtím mu střelu lapil Mateusz Lis a před úvodní brankou se dopustil chybky. Yahia Fofana zkrotil Dongovu navštívenku.

Vyrovnat chtěl Ibrahima Niane, ale to by musel udržet balanc. Pokus Sady Thiouba byl na posledních chvíli tečován mimo tři tyče. Ve 34. minutě se řešilo, jestli mají domácí po Larouciho zákroku kopat penaltu. Nakonec Karim Abed na puntík neukázal, nicméně svěřenci Alexandre Dujeuxe dostali výhodu rohového kopu. Míč se po jeho rozehrávce dostal na hranici šestnáctky, kdy si jej zpracoval Himad Abdelli a okamžitě jej poslal za Lisova záda - 1:1.

V nastaveném čase se rozhodnul pro individuální akci Abdallah Sima, avšak v klíčový okamžik byl odzbrojen. Bývalý hráč Slavie se připomněl v minutě osmašedesáté, kdy orazítkoval tyčku. Pierrick Capelle pak pořádně protáhnul brankáře, zatímco při svém dalším pokusu nedal míči patřičnou razanci.

Mama Baldé zaznamenal v poslední době značný pokles formy, a tak vypadnul ze základní sestavy. Proč, to demonstroval v 82. minutě, kdy z dané situace rozhodně mohl a měl vytěžit víc. I díky tomu se ve finální minutě řádné hrací doby stalo, že jednička ve službách Estacu nepředvedla jistý zákrok, tudíž Capelle připravil střeleckou pozici pro Lilliana Rao-Lisou, jenž svým prvním zářezem v sezoně vymetl šibenici - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele