2. kolo
19.08.2018 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 1:1

Pomalu to vypadalo, že Racing Strasbourg bude mít po dvou kolech stoprocentní bilanci. Jenže v závěru utkání se o deseti hrající Saint-Étienne podařilo vyrovnat, díky čemuž jsou oba soupeři na čtyřech bodech.

Hosté, v jejich sestavě nechyběl Rémy Cabella, si na tým Thierryho Laureyho velice věřili, nicméně velkou čáru přes rozpočet učinil už v 18. minutě Neven Subotić. Nuno da Costa si chytře pustil balon a protihráči nezbylo nic jiného, než jej přibrzdit. A protože za ním kromě brankáře už nikdo nebyl, sáhnul rozhodčí Benoit Millot pro červenou kartu.

Domácí však početní výhody využili až po změně stran. A to měli ještě kliku, že Kévin Monnet-Paquet těsně předtím neproměnil svou dobrou příležitost. V pětapadesáté minutě tak mohl do vápna na zadní tyč centrovat Anthony Caci, jeho jmenovec Gonҫalves skvělým prvním dotykem vyřadil ze hry Timothéeho Kolodziejczaka a následně vcelku pohodlně skóroval - 1:0.

Čtvrt století čeká klub ze Strasbourgu na to, že opanuje úvodní dva duely nové sezony. Tentokrát k tomu mohl výrazně dopomoci Kévin Zohi, kdyby v 66. minutě neztroskotal na tradičně výborném Ruffierovi. Dost možná se jednalo o rozhodující moment zápasu, neboť v následujících dvaceti minutách se nic podstatného nestalo.

Avšak fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu a nějakých pět minut před ním propadla Debuchyho skákavá přihrávka až do ideálního prostoru u penaltového puntíku, kde se do míče opřel pravačkou z první Makhtar Gueye, jenž přišel na hřiště pouhé čtyři minutky předtím a svým prvním gólem v Ligue 1 zajistil svému celku remízu - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele