3. kolo
26.08.2018 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - EA Guingamp 3:0

Vedle Francoise Kamana byl v neděli 26. srpna 2018 dvougólovým střelcem také Jonathan Bamba. Také on pomohl svému týmu k tříbodovému zisku.

Start sezony Guingampu vůbec nevyšel a cesta do neoblíbeného Lille vše jenom podtrhla. Prakticky už po deseti minutách Antoine Kombouaré věděl, že je s největší pravděpodobností hotovo. Nejprve sledoval, kterak Nicolas Pépé zamotal hlavu dvěma obráncům, aby mohl servírovat pod sebe mimo vápno, kam si naběhnul Xeka a jeho přízemní střela placírkou měla cenu zlata - 1:0.

Výborná ulička od Thiaga Mendese na Pépého vyústila v další tanec nad míčem, který se tentokrát se štěstím dostal k Bambovi, před nímž ještě podklouznul Cheik Traoré, takže trefit prázdnou svatyni nebyl pro dvaadvacetiletého útočníka pražádný problém - 2:0. O marném snažení Guingampu svědčí fakt, že za první poločas zaměstnali hráči (jmenovitě Marcus Thuram) Mikea Maignana pouze jednou.

Zato Nicolas Pépé pořádně vyprášil rukavice Karl-Johan Johnssona a následně Jonathan Ikoné udělal maximum pro to, aby měl Fodé Ballo-Touré co nejpohodlnější pozici při zakončení. Ale stejně to bylo málo. I tak se poločasový náskok zdál jednoznačným. Druhou půli započal svým přímým kopem Étienne Didot.

Poté bývalý hráč Lille Ronny Rodelin protáhnul brankáře. Nicméně snížení se nekonalo. Naopak za pouhé tři minutky se domácí dostali do přečíslení. Zase to byl Pépé, kdo posunul Bambu do stoprocentní šance. Správné řešení spočívalo v utažené střele placírkou pravé nohy přesně k tyči - 3:0.

Tři vsítěné trefy řadí Jonathana Bambu spolu s Francoisem Kamanem, Moussou Konatém, Kylianem Mbappém a Neymarem na první místo tabulky střelců. Opětovná spolupráce s trenérem Christophem Galtierem mu rozhodně prospívá. Jenom aby se nezaseknul jako v minulém ročníku, který rovněž začal produktivně, avšak celkově dosáhnul jenom na sedm gólů.

V závěrečné desetiminutovce ještě Christophe Kerbrat shodil na zem unikajícího Loïca Rémyho a bez předchozího napomenutí vyfasoval červenou kartu. Jednatřicetiletý Francouz, který si vyzkoušel už i anglickou nebo španělskou ligu, pak sám překonal Johnssona, nicméně radost vystřídal ironický úsměv, neboť čtvrtý hřebíček nemohl být uznán pro ofsajd.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neprohráli v Monacu a následně rupnou s Guingampem? Možné je vše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele