11. kolo
28.10.2018 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nice nejtěsnější možnou výhrou vyhrálo zápas s Bordeaux

Oběma soupeřům se v poslední době příliš nevedlo, nyní ve vzájemném měření sil uspělo Nice a využilo poněkud náročnějšího programu konkurenčního Bordeaux. OGC rozhodl o svém úspěchu necelých deset minut po přestávce, kdy jedinou branku nedělního duelu vsítil Wylan Cyprien. Ve vyrovnané tabulce se tak oddálil sestupovým pozicím a naopak poskočil do horní poloviny Ligue 1.

Hosté navíc přerušili svou sérii čtyř utkání bez vítězství na ligové scéně. Girondins prohráli podruhé v řadě a mají stejný počet čtrnácti bodů jako Nice, patří jim proto osmá pozice. Domácí vyprodukovali více střeleckých pokusů a hlavně po inkasovaném gólu si vytvořili několik slibných možností, skórovat se jim však nepodařilo. V domácím dresu nastoupil na posledních zhruba dvacet minut bývalý český reprezentační záložník Jaroslav Plašil.

První výraznější příležitost byla k vidění po odehrané čtvrthodině a vytvořili si ji hosté. Na hranici pokutového území se zjevil osamocený Danilo Barbosa a vypálil po zemi, brankář Costil vykopl míč reflexivně nohou a následná dorážka italského rebela Balotelliho byla zblokována na rohový kop. V prvním poločase už pak k ničemu nebezpečnému nedošlo, hosté se dostali z ničeho nic do vedení v 54. minutě.

Po přihrávce od Saint-Maximina si Cyprien posunul míč kupředu do pokutového území a nikým nehlídán chladnokrevně obstřelil bezmocného Costila přízemním pokusem, balón zapadl přímo do pravého spodního rohu. Bordeaux mělo nesmírně blízko k vyrovnání v 69. minutě. Proti střele z mírného úhlu zasáhl gólman Benítez, následně se opřel do míče z voleje Lerager a orazítkoval spodní okraj horní tyčky, chyběly pouze centimetry.

Domácí se s přibývajícím časem stále častěji tlačili na útočnou polovinu, nicméně dlouho soupeřovu branku neohrozili. Až ve čtvrté nastavené minutě výrazně podržel Nice fantastický Benítez, který vytáhl famózní zákrok jednoruč proti prudké hlavičce střídajícího Corneliuse z deseti metrů a balón odvrátil na rohový kop. Girondins v příštím kole zavítá na půdu favorizovaného Lyonu, OGC se střetne s Amiens.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele