8. kolo
29.09.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Angers SCO - EA Guingamp 0:1

Guingamp se v sobotu večer postaral o velké překvapení, protože si poradil s domácím Angers! Guingamp vyhrál poprvé v sezoně a tři body mu proti domácímu favoritovi zajistila branka Nicolase Benezeta.

Guingamp dnes dával prakticky po celé utkání najevo, že se v něm něco změnilo. Působil dravě, charismaticky a velmi sebejistě. Okamžitě po ztrátě míče napadal soupeře a presoval jeho obranu, kdykoli mohl. Jeho obětavost a touha znepříjemnit soupeři co nejvíc život byla evidentní.

Že by z toho ale hosté vytřískali nějaké šance, to se říct nedá. Ani Angers se nedostalo k žádnému většímu náporu a zkušený brankář Karl-Johan Johnsson držel šance hostí nad vodou v klidu. Domácí záložník Cheikh N'Doye se ve 25. minutě dostal k hlavičce, ale mířil jen do míst, kam švédský gólman v pohodě dosáhl.

N‘Doye se pokoušel o chvíli později prosadit také individuálně a jeho akce měla gólový nádech. Mířil však mimo bránu, kterou strážil Johnsson. Jeho konkurent v bráně Angers Ludovic Butelle se příliš namáhat nemusel a první vážnější šanci musel likvidovat až po třiceti minutách. Stačilo mu ale provést zdařilou "robinsonádu".

Krátce před koncem první půle hosté zahrávali volný přímý kop, na který si naskočil obránce Félix Eboa Eboa. Jeho hlavička ale mířila mimo. O mnoho lépe to dopadlo ve druhé minutě nastavení. Po dlouhé nahrávce přes vápno od Blase se k balonu dostal Nicolas Benezet, který využil toho, že brankář Butelle nevyběhl. Krásně ho prostřelil a poslal hosty od vedení!

Po změně stran se Angers přeci jen dostalo do vyššího tempa, ale omezovalo se spíše na centry a nákopy vpřed, se kterými si obránci hostujícího Guingampu věděli rady. V 60. minutě se hnal na Butelleho záložník Lucas Déaux, který jej ale po zdařilé a rychlé kombinaci nepřekonal.

Brankář Butelle hodlal odčinit své zaváhání z první půle a ke konci utkání vytahoval jeden zdařilý zákrok za druhým. A když Flavien Tait v závěru netrefil z voleje, domácí favorit prohrál.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele