28. kolo
02.03.2018 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Lille OSC 2:1

Poprvé od ledna se podařilo Nice uzmout vítězství. Když už utkání směřovalo k nerozhodnému výsledku, přerušil mizernou únorovou bilanci devět minut před koncem Wylan Cyprien, který se od svého dlouhého pobytu na marodce trefil teprve podruhé v tomto ročníku. Lille naopak pokračuje v nevalných výkonech, připsalo si už svou třetí porážku v uplynulých pěti kolech.

Domácí mají tohoto protivníka dlouhodobě poměrně dost v oblibě, naposledy s ním prohráli v roce 2012, a od té doby z dvanácti případů vždy urvali aspoň remízu. Tentokráte dokonce slavili tři body, které po sedmi zápasech strádání opravdu nutně potřebovali. Hosté chtěli odčinit především poslední nezdar s Angers, po poločase srovnali, jenže v závěru inkasovali rozhodující direkt.

Vstup do zápasu se OGC vydařil náramně. Cyprien poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kam si naběhl Balotelli, a ten svou hlavičku usměrnil v 5. minutě přesně na bližší tyčku. Pro italského bouřliváka to byla již čtrnáctá ligová trefa, jen jedna ho pak dělí od jubilejní třicítky přesných zásahů v rámci Ligue 1, kde působí již druhou sezónu v řadě.

Navýšit pak náskok mohl Saint-Maximin, kterého na pravé straně uvolnil svou přihrávkou Burner, následně si domácí útočník hravě poradil s bránícím Ballem, z blízkosti však ztroskotal na brankáři Maignanovi. Za LOSC se snažil srovnat negativní stav Mothiba , ovšem jeho pumelice vyslaná z pokutového území skončila jen vysoko nad bránou Les Aiglons.

Zkraje druhého dějství se Dogám přece podařilo zareagovat. Luiz Araujo svou přihrávkou uvolnil rozeběhnutého Pépého, ten mu o pár vteřin později vrátil balón do šestnáctky, a Brazilec pak pohotově zavěsil. Jinak ale bylo Nice směrem dopředu i nadále lepším týmem. Po centru Colyho se pokoušel skórovat hlavou Balotelli, na Maignana ovšem z vyložené pozice nevyzrál.

Po rohovém kopu z 59. minuty byl blízko vstřelené brance rovněž Tameze, jenž zpoza šestnáctky napálil míč z první, ovšem u tyčky za Maignana zaskočil bránící Thiago Maia, jenž odkopem zažehnal nebezpečí. V 81. minutě domácí již přece přetavili vítězství ve svůj prospěch. Souquet zprava poslal jemný oblouček na zadní tyčku, odkud nabíhající si Cyprien prostřelil Maignana.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele