5. kolo
09.09.2017 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Monaco 4:0

Nice pořádně napráskalo de facto neškodnému Monaku, které tak přenechalo první místo v tabulce PSG. Výsledek 4:0 čekal opravdu málokdo!

Rodit se začal už v 6. minutě. Djibril Sidibé ve vápně nesmyslně stáhnul Balotelliho, který ani nebyl na míči, a kopala se penalta. Sám faulovaný si vybral levou stranu, což ovšem udělal i Danijel Subašić. Střela však mířila dostatečně k tyči, takže chorvatský brankář nemohl zasáhnout - 1:0. V ten moment Orli dostali křídla.

Allan Saint-Maximin ještě nedávno nastupoval v monackém dresu. Teď však válí v Nice. Konkrétně v tomto utkání tak, že se dlouhým pasem za obranu podepsal pod druhou branku. Balon sebral Alassane Pléa a musel sběhnout do pokutového území, kde už číhal Jemerson. No a co? To přece není žádný problém. Jedna zasekávačka to spravila a následovala tvrdá střela pravačkou, na kterou si Subašić sice sáhnul, ale protože byla dostatečně razantní, stejně skončila za jeho zády - 2:0.

Ve 35. minutě chyběl Pléově střele jen malý kousíček. O chvíli později hlavičkoval Balotelli těsně nad. V závěru první půle Nice rozehrálo akci, do které se zapojili Arnaud Souquet, Allan Saint-Maximin a Jean Michel Seri. Skóre se ovšem znovu měnilo až po změně stran. Konkrétně se tak stalo v 60 minutě tohoto utkání s překvapivým průběhem.

Souquet se s míčem dostal až skoro k rohovému praporku, nicméně z pravé strany poslal míč někam na hranu malého vápna, kam doběhnul Balotelli a zblízka pohodlně zakončil - 3:0. Nutno dodat, že v tomto případě obrana Monaka totálně zaspala. Dokonce to trochu vypadalo, že si hráči mysleli, že už je po zápase.

Leonardo Jardim ví, že jeho svěřenci góly dávat umějí. Jenže Kylian Mbappé posílil PSG a Falcao s ostatními neměli svůj den. Vždyť ve druhém poločase zaměstnal Cardinaleho jakýms takýms pokusem akorát Djibril Sidibé. A to se psala už 84. minuta. No, a hned v té následující přidala Favreho skvadra čtvrtý zářez.

Pierre Lees Melou jakoby tušil, že vůbec neví, co se kolem nich děje, a tak dloubnul balon za ně na Ignatiuse Kpene Ganaga, který tak mohl jít de facto od středového kruhu sám na brankáře. Jeden z defenzivních hráčů se sice vrátil, nicméně stejně nechal balon na kopačce osmnáctiletého Kamerunce, který obešel i Subašiće a korunoval přesvědčivou výhru - 4:0.

V podstatě až v pátém kole Nice připomenulo své výkony z minulé sezony. V týdnu hraje Evropskou ligu na půdě SV Zulte Waregem, a poté se střetne s Rennes. Monaco v Ligue 1 prohrálo poprvé od 18. prosince 2016, kdy nestačilo na Olympique Lyon. Zároveň se stalo, že knížecí klub po šestatřiceti utkáních nevstřelil ani branku. V Lize mistrů čeká v týdnu Lipsko, a potom Racing Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele