17. kolo
08.12.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg 0:3

Štrasburk navázal na svoje hodně nečekané a senzační vítězství nad PSG nejlepším možným způsobem a na půdě Bordeaux jednoznačně ukázal, že to nebyla žádná náhoda. Daleko ostřílenějšímu soupeři před jeho fanoušky vsítil hned tři branky a posunul se do středu tabulky. Právě o bod je tak v tuhle chvíli dokonce lepší než on.

Hosté vstoupili do utkání přímo skvěle. Už ve 2. minutě se Otaviovi nepodařilo odkopnut míč tak, jak by si představoval, k němu se tak ve středu pole propracoval Terrier, jenž ho přihrál Bahokenovi, a ten střelou po zemi levačkou zamířil ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat mohl následně Otavio, každopádně na připraveného gólmana Oukidju nevyzrál.

Ve 26. minutě se Les Girondins propracovali do další šance, Jonathan Cafu z šestnáctky z velmi dobré pozice zakončoval, jenže střela mu nesedla úplně správně na jeho pravačku, a tak míč skončil pouze mimo bránu. Přesně zacílit se snažil rovněž Mendy, nicméně ani on kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi Oukidjy netrefil.

Naopak ve 38. minutě se Štrasburku podařilo náskok navýšit. K exekuci přímého volného kopu se postavil Liénard, který svou pumelici zakroutil přes zeď a usměrnil balón přesně pod břevno, kam se brankář Costil jen marně natahoval. Bordeaux bylo evidentně frustrováno tímhle inkasovaným gólem a ani po obrátce se jednoduše nevzpamatovalo.

I nadále přitom působili hosté daleko nebezpečnějším dojmem. Ve 49. minutě založili rychlý brejk, po němž se na střeleckou listinu snažil zapsat Terrier, avšak svůj pokus poslal pouze vedle. Tři minuty nato se zase Štrasburk dostal do přečíslení, Terrier následně vymyslel příležitost pro Bahokena, ovšem ani tentokrát nemusel Costil zasahovat.

V 56. minutě se snažil dosáhnout na de Prévilleho pas střídající Kamano, protože však neuspěl, mohl Le Racing definitivně stvrdit svoje vítězství. Terrier přeběhl půl hřiště a své sólo dovršil tak, jak potřeboval. Pět minut před koncem mohl skóre aspoň korigovat de Préville, jenomže připraveného Oukidju překonat nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele