7. kolo
23.09.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Metz - ES Troyes 0:1

Méty před týdnem urvaly vůbec své první body na půdě Angers, jenže na svůj výkon z bretaňské půdy tentokráte navázat nedokázaly. Utrpěly již svou šestou porážku v této sezóně a i nadále se nacházejí na samotném dně tabulky. Troyes naopak vyhrálo poprvé od půlky srpna, a to díky jediné brance Samuela Grandsira z poslední minuty utkání.

Byl to pro domácí krutý neúspěch, který potvrdil, že především v útoku má celek z východu Francie aktuálně velké problémy. Nebo alespoň v koncovce. Už popáté v uplynulých sedmi kolech nedokázal skórovat a disponuje nejhorší ofenzívou Ligue 1. Je ale nutno podotknout, že hosté byli v tomto střetnutí spíše jen šťastnějším mužstvem.

Šance si totiž Les Grenats uměli vytvořit, jen nebyli úspěšní ve finální fázi. Asi nejaktivnějším mužem na hřišti byl N'Guette, jenž ve 14. minutě i ve 28. minutě prostor branky sice ještě minul, ale devět minut před přestávkou teklo Troyes do bot, jelikož se řítil sám na brankáře Samassu, jenže svou střelou svého protivníka v podstatě jen polechtal.

ESTAC se poprvé výrazněji osmělil až v závěru prvního poločasu, avšak slaboučký pokus Nianeho snadno zlikvidoval připravený gólman Didillon. A Azamoumovo zakončení skončilo mimo. Ve druhé půli Méty zabraly, zařadily směrem dopředu vyšší rychlostní stupeň, a Troyes se po celou pětačtyřicetiminutovku v podstatě jen bránilo.

V 55. minutě se znovu ukázal N'Guette, nicméně mezi třemi tyčemi stál dobře postavený Samassa, a se svou střelou ze střední vzdálenosti na něj nevyzrál ani Balliu. Méty začaly opravdu hodně kousat a dokonce měly přesilovku, protože Deplagne po ostrém zákroku vůči Dossevimu inkasoval po právu druhou žlutou a následně červenou kartu.

Méty se snažily přesilovku samozřejmě využít, třeba v 76. minutě rozehrál Dossevi rohový kop zajímavě centrem za vápno, odkud pálil Cohade, ale smolně trefil pouze tyčku. A nakonec Troyes v 90. minutě z ničeho nic udeřilo. Pelé podnikl výpad přes půl hřiště, přihrál pak Grandsirovi, a ten překonal vyběhnuvšího Didillona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele